IE is not supported! Please open this website in other browser.

Prun

Prunul este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri, fiind consumate și în stare proaspătă. Dar cea mai cunoscută utilizare este pentru fabricarea rachiului. Prunul se afla pe locul 1 ca suprafata cultivată în Romania.

Articole

Recomandări de sezon pentru culturile de prun

  • icon
  • icon

Program tehnologic complet pentru cultura

Personalizează-ți schema de tratament

Diagnostic

Recunoaște din timp deficiențele și principalii dăunători

Cancerul bacterian al pomilor

Agrobacterium radiobacter pv. tumefaciens

Ciuruirea bacteriană a frunzelor

Pseudomonas syringae pv. Morsprunorum

Ciuruirea frunzelor și pătarea fructelor la pomi

Stigmina carpophila

Făinarea prunului

Podosphaera tridactyla