Filtre

  • grid view icon
  • list view icon
Căutare
  • grid view icon
  • list view icon

Noul fungicid RASPUT. Combate bolile de sezon la rapiță

RASPUT este un fungicid sistemic de nouă generație, pe bază de boscalid în cantitate ridicată (500 g/kg), care prezintă eficacitate ridicată împotriva bolilor de sezon la rapiță, respectiv a Sclerotinia sclerotiorum și a alternariozei (Alternaria brassicae). Produsul acționează atât preventiv, împiedicând germinarea sporilor, cât și curativ, oprind dezvoltarea miceliului ciupercilor patogene și blocând sporularea. 

WUXAL ZINC. Microelement cu superputere la porumb

Zincul ajută la formarea rădăcinilor primare și la ramificarea accentuată a acestora, astfel încât planta să poată parcurge mai ușor perioadele de stres termic și hidric, datorită sistemului radicular mai dezvoltat. Zincul ajută plantele de cultură să depășească mai ușor stresul generat de salinitate sau secetă și mărește imunitatea plantelor în fața bolilor și a dăunătorilor. Fertilizantul foliar WUXAL Zinc, sub formă de suspensie concentrată, asigură o absorbție de 100% a zincului de către plantă, avantaj subliniat și de prezența adjuvanților specifici gamei Wuxal. 

KANTOR. Adjuvant inovator pentru optimizarea tratamentelor fitosanitare

KANTOR este un adjuvant de excepție, ce conține agenți de tamponare, umectare și prezintă caracteristici de surfactant, prin care asigură: stabilitatea de nivel superior a amestecului din tank-mix, efect antidrift remarcabil, dispersia superioară a tratamentului pe frunză, aderența și absorbția mărite a substanțelor active în plantă. Toate aceste beneficii ajută la optimizarea eficacității tratamentelor compuse din mixuri ale produselor de protecție și nutriție, maximizând efectele acestora asupra plantelor de cultură.

TALENDO®. Combaterea făinării la măr

Unul dintre fungicidele performante în combaterea făinării la măr este produsul TALENDO® sub formă de concentrat emulsionabil (EC). Produsul prezintă trei moduri de acțiune diferite: prin contact, prin sistemie locală și prin vapori, asigurând o eficacitate ridicată împotriva făinării la măr (Podosphaera leucotricha). TALENDO® are la bază substanța activă proquinazid, care blochează apresorii și inhibă germinarea sporilor, oprind evoluția bolii. Produsul oferă și un beneficiu complementar, prin stimularea sistemului imunitar al plantei, care rezistă mai bine în cazul unui potențial risc de reinfectare.

Fungicidul IMPERIS ULTRA. Calitate pentru cereale cu preț bun

Specialiștii nu recomandă reducerea tratamentelor pentru controlul patogenilor în perioade cu presiune mare de infecție. Există produse complexe, precum IMPERIS ULTRA, care, pe lângă efectul fungicid preventiv, curativ și eradicativ împotriva bolilor, produce și efecte fiziologice benefice: un stay-green prelungit și o rată mai redusă a transpirației (avantaje importante mai ales în perioadele de stres hidric, ajutând planta să tolereze mai ușor lipsa apei în sol și din aer). IMPERIS ULTRA prezintă un spectru larg de combatere a bolilor la cereale, printre care septorioza (Septoria spp.) la grâu și triticale, făinarea la grâu, orz și triticale (Erysiphe graminis), pătarea reticulară la grâu, orz și triticale (Pyrenophora spp.), rugina brună la grâu, orz, triticale și secară (Puccinia recondita / hordei), arsura frunzelor de orz și secară (Rhynchosporium secalis).

Momentul optim pentru fertilizantul foliar AZO-SPEED AMINO la cereale

Cu fertilizantul foliar AZO-SPEED AMINO, fermierul are posibilitatea să își aleagă momentul de aplicare al azotului în cultură, în funcție de celelalte tratamente fitosanitare planificate, de nivelul tehnologiei din fermă și de specificul solei. Având în vedere că urmează T1, respectiv T2 la cereale, recomandăm asocierea fungicidelor cu o doză de 5 – 10 l/ha din AZO-SPEED AMINO. O altă decizie pe care fermierul o poate lua este să înlocuiască fracția de azot aplicat la sol, planificată în stadiul de frunză stindard sau de burduf, cu o doză de 10 - 20 l/ha din AZO-SPEED AMINO.