Filtre

  • grid view icon
  • list view icon
Căutare
  • grid view icon
  • list view icon

IDEMIO®. Noul fungicid natural pentru răsaduri

Pornind de la necesitatea de a oferi o soluție concretă împotriva căderii plăntuțelor, dar luând în calcul și tendințele pieței de a promova agricultura ecologică sau mixtă, specialiștii Kwizda Agro vă recomandă fungicidul IDEMIO®, pe bază de conidii ale ciupercii benefice Trichoderma asperellum tulpina T34, selectată din mediul natural. Concentrația ridicată de unități formatoare de colonii (12%, 1 x 10⁹) susține efectul supresor al IDEMIO®, cu un grad ridicat de protecție a sistemului radicular al plăntuțelor.

Soluția ideală pentru controlul buruienilor problemă la cereale păioase: erbicidul PROVALIA®

Erbicidul PROVALIA® se diferențiază de alte produse din piață prin faptul că manifestă un caracter foarte agresiv împotriva buruienilor, mai ales în stadii avansate de vegetație al acestora (creștere activă: 2-6 frunze). PROVALIA® prezintă o formulare de ultimă generație, a cărui acțiune se bazează pe combinația a 3 substanțe active sistemice, foarte performante: fluroxipir 135 g/l, tifensulfuron metil 30g/l și metsulfuron metil 5g/l.

BOTANIGARD®. Un nou mod de acțiune asupra dăunătorilor-cheie la legume

O soluție naturală cu eficiența unor insecticide de sinteză, insecticidul BOTANIGARD® este un produs care se adresează nu doar sferei de producție ecologică, ci s-a dovedit un instrument util în combaterea dăunătorilor problemă și în culturile din sistemul IPM sau convențional, acolo unde se dorește obținerea unor recolte curate și de calitate, lipsite de reziduuri chimice, conform standardelor de bune practici agricole.

Noul insecticid PLANTOIL®. Controlul păduchelui din San José în livezi

Insecticidul PLANTOIL® acționează prin contact și formează o peliculă pe suprafața tratată, determinând asfixierea larvelor hibernante ale păduchelui din San José și, de asemenea, reducerea rezervei biologice de ouă hibernante pe scoarța pomului, la afide și acarieni. Are certificare SOHISCERT în agricultura ecologică, dar este un instrument util și în tehnologia convențională.

Kwizda Lookback 2023 - Year in review

Am realizat loturi demo care au dovedit eficiența produselor noastre, după cum reiese și din mărturiile clienților noștri. Am organizat întâlniri specializate, unde am dezbătut și am găsit soluții pentru provocările actuale ale fermierilor cu prilejul simpozioanelor și evenimentelor în câmp.

Alternativă și soluție la stresul derogărilor – insecticidele cu aplicare la sol

Neonicotinoidele, au primit, în cele din urmă, și în 2023 o derogare pentru tratarea semințelor. Derogarea oferită de către oficialități vine cu anumite condiții, astfel că neonicotinoidele vor fi folosite doar pentru tratarea semințelor de porumb și floarea-soarelui, exclusiv în perioada 22 ianuarie – 21 mai 2024 și doar în zonele puternic afectate. Mai mult, prevederile precizează că tratarea semințelor va fi realizată de către prestatori de servicii autorizați, iar parcelele tratate vor fi semnalizate ca atare.