Filtre

  • grid view icon
  • list view icon
Căutare
  • grid view icon
  • list view icon

Kwizda Agro România, prezentă la Ziua Rapiței și Grâului cu două tehnologii complete

Pentru cultura de grâu, experții Kwizda au propups două variante tehnologice, una cu erbicidare în toamnă, cealaltă cu erbicidare în primăvară, astfel încât să se poată plia pe nevoile fiecarui fermier. Din ceea ce am observat în teren, tendința de efectuare a tratamentelor de toamnă este din ce în ce mai mare. Din testările efectuate de către compania noastră, diferența de producție între loturile erbicidate toamna și cele erbicidate în primăvară a fost de până la 10%

AZO-SPEED Amino+. Nutriție cu azot la superlativ pentru porumb

Plantele de porumb folosesc fracția de uree cu absorbție rapidă imediat după aplicare, azotul primit astfel reprezentând un prim impuls pentru dezvoltare. Ullterior, va fi utilizată ureea formaldehidă: datorită structurii chimice diferite, plantele au nevoie de mai mult timp pentru a rupe legăturile, iar absorbția se face gradual, timp de până la 10 zile. Această aplicare „în două trepte de viteză” este benefică pentru cultură, impulsionându-I dezvoltarea în toate stadiile. 

Legumele românești: prioritate la raft cu fungicidul SYREX STAR

SYREX STAR® asigură un control excelent împotriva bolilor cu impact economic major, contribuind la prelungirea perioadei de depozitare și păstrare a legumelor. Eficacitatea foarte bună a fungicidului SYREX STAR®, ce prezintă o selectivitate ridicată la toate plantele de cultură la care este omologat, se datorează combinației unice a două substanțe active cu performanță superioară și cu mod de acțiune diferit: boscalid și piraclostrobin 

AZO-SPEED Amino+. Fertilizarea cu azot în T1 – primul pas spre productivitate

Nutriția corectă a cerealelor și a grâului, în special, este crucială la desprimăvărare, deoarece o insuficientă dezvoltare în această perioadă va limita nivelul producției si va facilita apariția bolilor. Un alt moment important este cel dintre etapa frunză stindard și înflorit, când vă recomandăm să interveniți cu o sursă de azot de înaltă calitate, cum este fertilizantul AZO-SPEED Amino+. AZO-SPEED Amino+ este un fertilizant ce și-a creat un nume foarte bun în piața românească prin eficiența sa de-a lungul ultimilor ani. Acest produs conține două tipuri de uree, dar și alte substanțe benefice, cum sunt aminoacizii, sulful și magneziul.

LINKIT® - combate făinarea, putregaiul negru și rujeola, nu afectează calitatea vinului

Unul dintre avantajele fungicidului LINKIT® este lipsa impactului asupra vinificației sau calităților organoleptice ale vinului. Singura condiție ar fi doar respectarea recomandărilor de pe eticheta produsului. Formularea EC de înaltă calitate (emulsie concentrată) asigură o performanță superioară în prevenirea bolilor din spectrul de control, iar acțiunea curativă asupra făinării se manifestă chiar și în stadiile avansate de dezvoltare ale acesteia. 

Cum obținem un plus de producție cu AMALGEROL ESSENCE®

În urma unui test realizat în 2019 de către un institut din Bulgaria, rezultatul obținut în sola de grâu tratată cu AMALGEROL ESSENCE® și azotat de amoniu în doză de 300 kg/ha a fost dublu față de sola de cereale tratată doar cu azotat de amoniu în aceeași doză. Motivația constă în dezvoltarea accelerată a rădăcinilor, care au acces mult mai rapid la apa și nutrienții din sol. Totodată, AMALGEROL ESSENCE®reprezintă o sursă organică de azot și potasiu, elemente importante pentru dezvoltarea optimă a plantelor. Azotul suplimentar, alături de aminoacizi, susțin metabolismul, obținându-se indici de panificație superior calitativi.