Filtre

  • grid view icon
  • list view icon
Căutare
  • grid view icon
  • list view icon

Cum să evităm atacul dăunătorilor de sol la legume cu insecticidul COLUMBO® 0,8 MG

COLUMBO® 0,8 MG asigură un control eficient, pe termen lung. Produsul prezintă avantajul că, nefiind solubil în apă, rezistă la precipitații, nu emite vapori și, în plus, are o perioadă extinsă de degradare. Deoarece este disponibil sub formă de microgranule cu densitate mare, pe suport de carbonat de calciu, produsul nu se deplasează pe profilul solului, acționând țintit. În consecință, COLUMBO® 0,8 este un produs foarte bun, ușor de utilizat, a cărui utilizare are efectele scontate.

Ce sunt biostimulatorii și cum se folosesc în creșterea plantelor?

Biostimulatorii sunt produse care pot fi generate în mod natural de către plante, dar care, în anumite situații, nu pot fi produse în cantitățile necesare bunei dezvoltări a culturilor. De aceea, aplicarea exogenă (din exterior) a acestor biostimulatori de creștere (dar și cu alte roluri în afară de dezvoltare) este benefică, plantele fiind capabile să absoarbă aceste substanțe  și să le utilizeze pentru obținerea de caracteristici fiziologice superioare și pentru a oferi un randament productiv mai ridicat.

Igienizarea livezilor cu FLOWBRIX®, o garanție pentru calitate

Formularea superioară sub formă lichidă îi oferă produsului avantajul că aderă perfect la suprafața organelor pomilor, unde acționează prin contact împotriva rapănului (Venturia spp.) și focului bacterian (Erwinia amylovora) la speciile semințoase (măr și păr), cât și împotriva ciuruirii micotice (Stigmina carpophila) la prun, cais, vișin, cireș și piersic și a bășicării frunzelor (Taphrina deformans) la piersic și cais. Datorită caracterului puternic antisporulant, produsul inhibă dezvoltarea sporilor și limitează atacul bolilor în primăvară. Ca urmare, produsul menține o igienă foarte ridicată în livezi.

Tot ce trebuie să știi despre fungicide: tipuri, culturi, când și cum se folosesc

Se știe că bolile fungice sunt favorizate de perioadele cu precipitații, urmate, la scurt timp, de temperaturi ridicate. De asemenea, există și alte caracteristici specifice culturii (cum ar fi densitatea ridicată a plantelor), ce pot facilita apariția focarului de infecție. În urma atacurilor, în funcție de specie, sunt puse sub semnul întrebării, cantitatea, calitatea culturii, supraviețuirea plantelor sau păstrarea și utilizarea recoltei.

Erbicidele. Tipuri, beneficii și recomandări de utilizare

Erbicidele au apărut ca răspuns la una dintre marile probleme ale cultivatorilor. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat că existența buruienilor, adică a plantelor străine în culturi, face ca plantele de cultură să fie subdezvoltate și să aibă producții mai mici și de calitate mai slabă. De ce apare acest fenomen? Explicația este destul de simplă: buruienile concurează cu plantele de cultură pentru resursele de nutrienți din sol, apă, lumină și spațiu efectiv. 

VERNOIL® - Inamicul păduchilor din plantațiile vinicole și pomicole în perioada de repaos vegetativ

Prin îmbăierea completă a pomilor și viței - de - vie cu insecticid – acaricidul biologic VERNOIL®, scoarța și, implicit, formele hibernante ale dăunătorilor cu impact economic major la vița - de - vie și pomi fructiferi sunt acoperite cu o peliculă fină, asfixiindu-le și, ca urmare, reducându-le semnificativ rezerva biologică.