Filtre

  • grid view icon
  • list view icon
Căutare
  • grid view icon
  • list view icon

Combaterea Dăunătorilor de Sol la Ceapă: Metode Eficiente pentru Protejarea Culturilor

Dăunătorii de sol reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru cultura de ceapă, provocând pierderi semnificative fermierilor. Viermii sârmă (Agriotes spp.), musca cepei (Delia antiqua) și larvele cărăbușului de mai (Melolontha melolontha) atacă bulbii și rădăcinile, afectând dezvoltarea plantelor și compromițând producția. În acest articol, vei descoperi cele mai eficiente metode de combatere a acestor dăunători, incluzând soluții moderne pe bază de insecticide granulate, cum sunt COLUMBO 0,8 MG și TEKTON 1,5 G. Află cum să aplici aceste produse pentru a crea o barieră protectoare sigură, prevenind infestările și asigurând o recoltă sănătoasă și profitabilă! 🚀

De ce fertilizarea foliară cu sulf ajută culturile de toamnă

Ana Vânătoru, Director Segment Fertilizanți Foliari la Kwizda Agro România: „Fertilizarea foliară cu WUXAL SULPHUR completează sulful absorbit radicular, astfel încât cerealele și rapița să aibă la dispoziție necesarul de minim 0,2% sulf în țesutul vegetal, pentru un randament optim al producției. Sulful este o componentă esențială a celulei vii, contribuind la sinteza proteinelor prin doi aminoacizi majori. La cerealele păioase, acest lucru se traduce printr-o calitate superioară a indicilor de panificație, iar la rapiță, printr-un conținut ridicat de ulei în semințe.”

Adjuvanții DESIGNER și KANTOR. Parteneri de încredere pentru tratamente fitosanitare optimizate la rapiță

DESIGNER, adjuvant cu latex și organosilicon, măreşte gradul de absorbție al substanțelor active prin stomatele frunzei, prin faptul că reduce tensiunea superficială a picăturilor la impactul cu suprafața foliară. Adjuvantul KANTOR, pe bază de trigliceride alkoxilate, păstrează eficacitatea pesticidelor și, totodată, evită ca soluția de stropit să producă fitotoxicități, când se impune efectuarea tratamentelor cu un volum redus de apă. Poate fi utilizat în agricultura convențională sau ecologică.

Kwizda Agro lansează platforma digitală KX – soluția revoluționară pentru fermieri

Fermierii se confruntă zilnic cu provocări legate de schimbările climatice, protecția culturilor și optimizarea producției. La Kwizda Agro, răspundem acestor nevoi printr-o soluție inovatoare – KX, platforma digitală care transformă modul în care fermierii iau decizii. Lansată în Austria, Ungaria și România, KX oferă un set de instrumente digitale avansate, integrate cu date meteorologice și analize predictive, ajutând fermierii să își planifice tratamentele fitosanitare mai eficient. Indiferent dacă gestionezi culturi de câmp sau viță de vie, KX îți oferă suport decizional precis, optimizând producția și protejând culturile. Descoperă cum „Date inteligente, producții optimizate” devine realitate pentru fermele moderne!

Noul WUXAL® Fulvic. Sol mai sănătos, răsaduri mai puternice

WUXAL® Fulvic este mai mult decât un simplu îngrășământ, produsul reprezintă o soluție integrată care intensifică mecanismele naturale de nutriție ale plantelor. De la faza de răsad și până la recoltare, acest produs contribuie la creșterea productivității și calității culturilor. La răsadurile de legume, WUXAL® Fulvic intervine exact în momentul critic al plantării sau al repicării, suplimentând resursele disponibile cu substanțe naturale, precum acizii humici și fulvici, care susțin înrădăcinarea optimă și dezvoltarea rapidă. Rezultatul? O cultură cu dezvoltare uniformă, fără stagnări în dezvoltare.

Tehnologia Wuxal SiCure. Soluții inovatoare pentru provocări actuale

Prima serie de fertilizanți foliari WUXAL SiCure, îmbogățiți cu ortosilicat 100% solubil în apă, este deja disponibilă pentru fermieri. A fost nevoie de un proces inovator complex, dezvoltat de compania germană Aglukon, pentru ca produsele din gama WUXAL SiCure, îmbogățite cu siliciu, să fie solubile 100% în apă. Siliciul nu este un nutrient esențial pentru plante, însă are rol benefic în sporirea toleranței acestora la stresul abiotic și biotic: crește rezistența țesuturilor vegetale la deteriorări mecanice, îmbunătățește absorbția apei și reduce transpirația susținând indirect fotosinteza în condiții de stres climatic, stimulează producerea ligninei, mărind rezistența plantelor la atacul patogenilor.