IE is not supported! Please open this website in other browser.

exclusiv eco

FLOWBRIX® - COPPERFIELD®

Montanwerke Brixlegg

Fungicid de ultimă generație, pe bază de oxiclorură de cupru.

Solicită ofertă de preț
  • Substanță activă Cupru (Cu) 380 g/l
  • Formulare Suspensie concentrată (SC)
  • Mod de acțiune contact
  • Ambalaj 1 l, 10 l

Descrierea produsului

FLOWBRIX® este un fungicid de ultimă generație, pe bază de oxiclorură de cupru în suspensie apoasă 380 g/l, pentru controlul manei la cartof și viță-de-vie. Totodată, FLOWBRIX® acționează preventiv și curativ împotriva ciupercilor patogene și a unor bacterii din culturile de legume, sfeclă de zahăr, pomi fructiferi și viță de vie. Un avantaj al acestui fungicid este dimensiunea optimă a particulelor de oxiclorură de cupru, care conferă o eficacitate foarte ridicată, aderă la suprafața plantei și acționează prin contact, inhibând puternic unele bacterii. Oxiclorura de cupru oferă o acoperire uniformă superioară, și, ca urmare, oferă echilibrul perfect dintre persistență și viteză de acțiune.

Dăunători combătuți

Principalii agenți dăunători combătuți

Doze și indicații aplicare

Cultură**
Agent dăunător
Doză*
Perioadă aplicare BBCH
Număr maxim de aplicări
Timp de pauză

Măr

Rapănul mărului

Focul bacterian

3.75 l/ha

De la apariția mugurilor florali, până la sfârșitul creșterii lăstarilor, foliaj încă verde (BBCH 53-91)

Viță de vie

Mană viță de vie

2.5 l/ha

De la apariția primelor 5 frunze, până la intrarea în pârgă și maturarea lemnului (BBCH 15-81 și 91)

21 zile

Hamei

Mană hamei

3.3 l/ha

Se aplică din momentul în care lăstarii au ajuns la 10% din partea de sus a sârmei - conurile complet dezvoltate: aproape toate conurile au ajuns la dimensiune completă (BBCH 31-79)

14 zile

Sfeclă de zahăr

Cercosporioza sfeclei

2.6 l/ha

Se aplică de la apariția primelor 5 frunze, până la recoltare (BBCH 15-89)

Cartof

Mana cartofului

2.5 l/ha

Se aplică de la apariția primelor 5 frunze, până la colorarea primelor fructe în ocru sau în maroniu (BBCH 15-85)

7 zile

Sâmburoase, Cireș, Prun, Cais, Piersic, Nectarin, Vișin

Ciuruirea frunzelor și pătarea fructelor la pomi

Bășicarea frunzelor

3.3 l/ha

Se aplică de la apariția mugurilor florali, până la căderea frunzelor (BBCH 53-95)

Vinete

Agenți patogeni bacterieni

Mană vinete

2.6 l/ha

Se aplică de la 5 frunze până la recoltare (BBCH 15-89)

3 zile pentru consum proaspăt și 10 zile pentru procesare

Tomate

Mană tomate

2.6 l/ha

Se aplică de la 5 frunze, până la recoltare (BBCH 15-89)

3 zile pentru consum proaspăt și 10 zile pentru procesare

Castraveți, Pepene galben, Pepene verde, Dovlecei, Dovleac

Mana cucurbitaceelor

2.6 l/ha

Se aplică de la răsărire, până la recoltat (BBCH 10-99)

3 zile

Recomandări pentru fermieri