Doze și indicații aplicare
Sfeclă de zahăr
Carență de mangan sfeclă de zahăr
1 l/ha - 2 l/ha
în stadiul de 5 - 6 frunze și între stadiul de 8 - 12 frunze
Viță de vie
Carență de mangan viță de vie
1 l/ha - 1.5 l/ha
1. înainte de înflorit 2. după înflorit
Porumb
Carență de mangan porumb
1 l/ha - 2 l/ha
în fenofaza de dezvoltare vegetativă
Năut, Mazăre, Fasole
Carență de Mangan
1 l/ha - 1.5 l/ha
la înflorit, în mod special între stadiul de 10 - 11 frunze până la formarea păstăilori
Legume
Carență de mangan morcovi
Carență de mangan tomate
Carență de mangan salată
Carență de mangan ceapă
Carență de mangan castraveți
Carență de mangan conopidă
Carență de mangan ardei
1 l/ha - 2 l/ha
aplicări repetate în timpul fenofazelor de dezvoltare vegetativă rapidă
Rapiță
Carență de mangan rapiță
1 l/ha - 1.5 l/ha
de la desprimăvărare până la apariția butonului floral
Semințoase, Măr, Păr, Gutui
Carență de mangan semințoase
2 l/ha
1. înainte de înflorit 2. fructul mai mare decât o nucă (sfârșitul diviziunii celulare)
Soia
Carență de mangan soia
1 l/ha - 2 l/ha
1. împreună cu tratamentele postemergente pentru controlul buruienilor2. multiple aplicări începând cu fenofaza de 5 internoduri pe tija principală
Grâu de toamnă
Carență de mangan cereale păioase
1 l/ha - 2 l/ha
1. toamna - la începutul înfrățitului 2. primăvara - de la începutul alungirii tulpinii până la apariția frunzei stindard
Sâmburoase, Cireș, Prun, Cais, Piersic, Nectarin, Vișin
Carență de mangan sâmburoase
2 l/ha
1. după înflorit2. 2 - 3 săptămâni după prima aplicare
Cartof
Carență de mangan cartof
1 l/ha - 2 l/ha
la începutul înfloritului și imediat după ce s-a terminat înfloritul
Grâu de primăvară
Carență de mangan cereale păioase
1 l/ha - 2 l/ha
din stadiul de 3 frunze până la apariția frunzei stindard
Căpșun
Carență de mangan căpșun
1 l/ha - 2 l/ha
1. începutul perioadei de vegetație2. sfârșitul înfloritului
Floarea soarelui
Carență de mangan floarea soarelui
1 l/ha - 2 l/ha
în fenofaza de dezvoltare vegetativă