IE is not supported! Please open this website in other browser.

Piersic

Piersicul rezistă la temperaturi de până la -30 de grade Celsius în timpul iernii, însă dacă după înflorirea ramurilor, temperatura scade la mai puțin de -4 de grade, florile se scutură iar pomul nu mai poate produce fructe în anul respectiv. Astfel, înghețurile neașteptate din timpul primăverii sunt destul de problematice, întrucât piersicul înflorește destul de devreme (la începutul primăverii). De asemenea, pentru ca fructele să se coacă, este nevoie ca temperatura din timpul verii, în luna cea mai fierbinte, să fie între 20 și 30 de grade.

Articole

Recomandări de sezon pentru culturile de piersic

  • icon
  • icon

Program tehnologic complet pentru cultura

Personalizează-ți schema de tratament

Diagnostic

Recunoaște din timp deficiențele și principalii dăunători

Bășicarea frunzelor

Taphrina deformans

Cancerul bacterian al pomilor

Agrobacterium radiobacter pv. tumefaciens

Ciuruirea bacteriană a frunzelor

Pseudomonas syringae pv. Morsprunorum

Ciuruirea frunzelor și pătarea fructelor la pomi

Stigmina carpophila