Doze și indicații aplicare
Viță de vie
Carență de calciu viță de vie
5 l/ha
• se combină periodic cu pulverizările de pesticide, începând din perioada de după înflorire• începând de la înmuierea boabei, cu repetare la intervale de 14 zile
Cartof
Carență de calciu cartof
4 l/ha - 5 l/ha
2 - 3 aplicări pentru prevenirea carenței de calciu
2-3
Piersic, Nectarin
Carență de calciu piersic nectarin
5 l/ha
4 - 6 aplicări: 1. aplicare la apariția fructului2. aplicare 2 săptămâni mai târziu3. 6 aplicări după ce fructele au ajuns la dimensiunea unei nuci, la intervale de 14 zile
4-6
Castraveți, Pepene verde, Pepene galben
Carență de calciu castraveți
Carență de calciu pepene verde
3 l/ha - 5 l/ha
începeți aplicările imediat după ieșirea fructului și repetați la intervale de 2 săptămâni până la aproximativ o săptămână înainte de recoltare
Măr
Carență de calciu măr
3 l/ha - 6 l/ha
regulat, de la perioada timpurie, fără fructe, până imediat înainte de recoltă, cu minim 6 aplicări
Conopidă, Țelină, Salată
Carență de calciu conopidă
Carență de calciu salată
3 l/ha - 5 l/ha
aplicare săptămânală! • salată, conopidă: începeți imediat după formarea căpățânii• țelină: începeți cu aprox. 5 - 7 săptămâni înainte de recoltare, udând corespunzător în mijlocul plantei
Căpșun
Carență de calciu căpșun
5 l/ha
în combinație cu ultimele 2 - 3 pulverizări de fungicide
2-3
Cireș
Carență de calciu cireș
5 null - 6 null
3 - 4 aplicări pre-recoltare la intervale de 2 săptămâni/ începând cu aprox. 6 - 8 săptămâni înainte de recoltare
3-4
2 săptămâni
Tomate, Ardei
Carență de calciu tomate
Carență de calciu ardei
3 l/ha - 6 l/ha, 1 l/ha - 5 l/ha
culturi de câmp: aplicări repetate la intervale de 7 - 10 zile începând la aprox. 10 zile după ieșirea fructului, culturi în spații protejate: aplicări repetate la intervale de 7 - 10 zile începând la aprox. 10 zile după ieșirea fructului
7-10 zile