IE is not supported! Please open this website in other browser.

Cais

Caisul provine din China de Nord, regiune situată aproape de granița cu Rusia. În Armenia, de unde este cunoscut ca „Prunus armeniaca”, va ajunge numai peste 3000 de ani, după ce a apărut deja în regiunile din Asia Centrală. Caisul a fost adus de romani în Anatolia și Europa. Regiune tradițională pentru cultivarea caisului este Câmpia Ungară care a fost extinsă în perioada ocupației otomane. 

Articole

Recomandări de sezon pentru culturile de cais

  • icon
  • icon

Program tehnologic complet pentru cultura

Personalizează-ți schema de tratament

Diagnostic

Recunoaște din timp deficiențele și principalii dăunători

Cancerul bacterian al pomilor

Agrobacterium radiobacter pv. tumefaciens

Ciuruirea bacteriană a frunzelor

Pseudomonas syringae pv. Morsprunorum

Ciuruirea frunzelor și pătarea fructelor la pomi

Stigmina carpophila

Făinarea caisului

Podosphaera tridactyla