Filtre

Căutare

Nutriție de top pentru livezi ecologice cu produse din gama WUXAL®

Tratamentele cu WUXAL® Ascofol la pomii fructiferi în primele stadii de creștere îmbunătățesc mărimea și coloritul fructelor, determinând obținerea unei recolte înalt calitative. WUXAL® Aminoplant este un fertilizant foliar sub formă lichidă, ce oferă o nutriție echilibrată cu macrontrienți (azot, fosfor, potasiu). WUXAL® Amino este un biostimulator cu concentrație mare de azot organic și cu un conținut foarte ridicat de aminoacizi. 

Fungicidul XILON® își dovedește eficiența pe loturi de testare din România

Pentru verificarea rezultatelor în condițiile pedoclimatice din țara noastră, au fost înființate mai multe loturi de testare, pe aria mai multor județe (Ialomița, Constanța și Timiș), iar rezultatele sunt îmbucurătoare, după cum indică imaginile de la fața locului și cifrele obținute. Lotul din Ialomița arată o dezvoltare generală accentuată, cu arhitectură mai bună a plantei. Aceasta se datorează nutriției intensificate pe care o povoacă Trichoderma asperellum. Productivitatea a crescut la aplicarea Xilon® cu 12% și chiar 18%, în condiții optime din punctul de vedere al umidității disponibile. Testările privind sporul de producție, s-au realizat în România pe parcursul a doi ani, 2020 și 2021, rezultatele pozitive ale utilizării Xilon® fiind evidente în ambele sezoane.

Este agricultura ecologică profitabilă?

Preocupările pentru măsuri tehnologice mai „curate” există de mult timp la nivelul organizațiilor specializate în protecția și nutriția plantelor, iar acum găsesc un moment propice pentru a ajunge la fermieri.

Implicarea UE în crearea unui mediu mai curat

Susținerea financiară a fermierilor dispuși să abordeze agricultura ecologică se referă la acoperirea eventualelor pierderi de producție cauzate, în special, de utilizarea altor tipuri de produse de protecție.

Noul val. Agricultura ecologică, perspective pentru dezvoltare

Având în vedere persistența pesticidelor în mediu, este necesar să combinăm utilizarea acestora sau chiar să le suplinim, pe cât posibil, cu produse cât mai naturale și mai ușor de descompus sau de transformat, eventual, în substanțe utile pentru viitoarele culturi.

Fungicidul inovator Xilon®. 4 răspunsuri despre tehnologia viitorului

Produsul Xilon® se bazează pe mecanisme care există în natură, le declanșează, le amplifică și le exploatează la maximum. Pe scurt: prin aplicarea Xilon, în sol ajung conidii și spori ai ciupercii Trichoderma asperellum (tulpina T34, selectată special pentru calitățile sale îndelung cercetate) și proliferează în sol, unde creează micorize, adică simbioze cu plantele.