Publicat în Reducerea stresului

Microelementele conținute de WUXAL Terios Mn+ stimulează cultura în 3 moduri: stimulează germinarea seminței, ajută la dezvoltarea corectă a rădăcinilor și diminuează efectele stresului de orice natură, oferind plantelor resursele nutritive pe care nu le pot obține singure. Tratamentul sămânță WUXAL Terios Mn+ conține nutrienți dedicați culturilor de cereale, ce contribuie la obținerea unei răsăriri uniforme, cu plante viguroase, chiar și în condiții climatice mai puțin favorabile.

Se conturează și în acest an o toamnă secetoasă. Lipsa umidității din sol va determina mulți fermieri să amâne momentul semănatului, fapt ce crește riscul ca tinerele plante să fie expuse la temperaturi scăzute atunci când încă nu sunt pregătite fiziologic pentru a face față acestui factor restrictiv. Un start viguros este una dintre soluțiile moderne, utilizate pe scară largă, pentru a reduce riscurile asociate cu semănatul târziu.

WUXAL Terios Mn+.  Semințe bine pregătite pentru un sezon imprevizibil

Tratamentul sămânță WUXAL Terios Mn+ conține nutrienți dedicați culturilor de cereale, ce contribuie la obținerea unei răsăriri uniforme, cu plante viguroase, chiar și în condiții climatice mai puțin favorabile.

Microelementele conținute de WUXAL Terios Mn+ stimulează cultura în 3 moduri:

 • stimulează germinarea seminței;
 • ajută la dezvoltarea corectă a rădăcinilor;
 • diminuează efectele stresului de orice natură, oferind plantelor resursele nutritive pe care nu le pot obține singure.

Tratamentul sămânță Wuxal Terios Mn+ creează o zonă de nutriție în jurul seminței

După semănat, în contact cu umiditatea din sol, semințele trec prin fenomenul de imbibiție, adică absorb apă. Odată cu moleculele de apă, ajung în interior și nutrienții de pe tegument, stimulând germinarea. În același timp, o parte dintre elementele nutritive din Wuxal Terios Mn+ se răspândesc în imediata apropiere a seminței, creând o zonă bogată în nutrienți, absorbiți cu ușurință de radicelă. Astfel, dezvoltarea extrem de limitată a sistemului radicular în primele stadii, este compensată prin această nutriție localizată.

Wuxal Terios Mn+ are o compoziție specială pentru culturile de cereale

Wuxal Terios Mn+ este o suspensie concentrată, bogată în macrontrienți (N), dar și micronutrienți cu beneficii recunoscute la culturile de cereale (Cu, Mn, Mo, Zn și B). Dincolo de afinitatea biologică dintre cereale și acești micronutrienți, chelatarea și forma solubilă în care se găsesc fac ca aceste elemente să fie ușor de absorbit de către plante, în siguranță, fără efecte secundare. Remarcăm concentrația bine echilibrată de microelemente, fapt ce asigură o nutriție optimă pentru cultura cerealelor.

 • Manganul este esențial pentru culturile de cereale, fiind implicat în procesele de fotosinteză și de metabolizare a azotului. O cantitate suficientă de mangan este foarte importantă la înființarea culturii deoarece ajută la dezvoltarea sistemului radicular și crește toleranța la agenții patogeni.
 • Cuprul ajută germinarea și previne apariția anumitor malformații fiziologice ce predispun plantele la infestarea cu cornul secarei și la cădere, precum și la maturizare întârziată.
 • Molibdenul - în cazul deficienței de molibden, se poate constata o scădere dramatică a recoltei (până la 30%, după unii autori). Un aspect de menționat este lipsa de simptome a acestei probleme de nutriție.

În schimb, furnizarea acestor nutrienți prin aplicarea WUXAL Terios Mn+ va avea efecte benefice asupra dezvoltării culturii:

 • accelerează dezvoltarea culturii;
 • este redus timpul până la înfrățire;
 • cultura este mai sănătoasă, iar plantele mai puternice.

Remarcăm calitatea ridicată a nutrienților oferiți. Mn, Zn, Cu sunt complet chelatate cu EDTA. De asemenea, nutrienții prezintă o solubilitate totală în apă (fapt ce ajută absorbția) și nu prezintă risc de legare cu fosfații din sol.

Wuxal Terios Mn+. Formularea ajută aplicarea.

Formularea Wuxal Terios Mn+ permite dozare precisă. Produsul prezintă un grad ideal de vâscozitate. Valoarea pH-ul este 6,3 (fapt ce facilitează absorbția optimă a nutrienților). Aderența pe suprafața semințelor este foarte bună. De asemenea, produsul este compatibil cu majoritatea pesticidelor.

Doză WUXAL Terios Mn+

 • Grâu și orz de toamnă- 150 - 200 ml la 100 kg semințe
 • Orz de primăvară – 160 ml la 100 kg semințe
 • Secară și ovăz - 150 ml la 100 kg semințe

DIFEND EXTRA – protecție contra bolilor fungice

Wuxal Terios Mn+  este companionul ideal pentru un fungicid premium tratament sămânță: Difend Extra.

Acest produs conține 2 substanțe active, cu rol de protecție împotriva bolilor transmise prin sămânță și prin sol: difenoconazol - care asigură o protecție împotriva mălurei comune și pitice la cereale (Tilletia caries, controversa) și fludioxonil, care protejează sămânța împotriva Fusarium spp.

Referințe dăunători

Carență de mangan cereale păioase

Carență de molibden cereale păioase

Ai nevoie de consultanță de specialitate?