IE is not supported! Please open this website in other browser.

exclusiv eco new

Fertilizant foliar N-LEAF®

Agronutrition

Tehnologie inovatoare pentru fixarea azotului atmosferic în plantă, cu efecte benefice multiple asupra culturilor

Solicită ofertă de preț
  • Substanță activă Bacterii în suspensie (2 tulpini de Methylobacterium + 1 tulpină Arthrobacter)
  • Formulare Suspensie lichidă
  • Mod de acțiune n/a
  • Preț listă Ambalaj 5 l - 495 RON / l

Descrierea produsului

N-LEAF® este un produs pe bază de bacterii fixatoare de azot atmosferic (2 tulpini de Methylobacterium + 1 tulpină Arthrobacter, concentrație 3 x 109 CFU/m) și reprezintă rezultatul unei perioade extinse de cercetare asupra activității microorganismelor specifice filosferei (zona supraterană a plantei). Produsul se prezintă sub formă de suspensie lichidă, în care bacteriile sunt activate, gata pentru utilizare.

Compania Agronutrition a selectat 3 tulpini derivate din două bacterii benefice, care acționează în simbioză cu planta. Un rol esențial al bacteriilor selectate este să fixeze azotul atmosferic în plantă, determinând utilizarea eficientă a acestuia și, drept urmare, suplinirea nutriției foliare sau aplicate la sol. Astfel, N-LEAF® furnizează plantei azot într-o formă ușor asimilabilă, fără ca aceasta să consume energie suplimentară în timpul proceselor metabolice. În plus, cele două tulpini de Methylobacterium consumă metanolul produs de către frunză, susținând fixarea calciului în peretele celular. În consecință, aceasta va fi mai rezistentă la acțiunea factorilor externi (radiații UV, vânt, precipitații abundente etc. Cealaltă bacterie, Arthrobacter, produce energie utilă plantei prin metabolizarea zaharurilor și a carbohidraților eliberați de frunză. Cele două bacterii au capacitatea de a produce fitohormoni (auxine și citochinine), generând efecte benefice directe asupra dezvoltării vegetative și a sistemului radicular. Bacteriile colonizează frunza și produc metabolitul acetionă, procese datorită cărora pătrunderea agenților patogeni în plantă este îngreunată, îmbunătățind în acest fel rezistența plantelor la boli.

Doze și indicații aplicare

Cultură**
Agent dăunător
Doză*
Perioadă aplicare BBCH
Număr maxim de aplicări
Timp de pauză

Soia

0.5 l/ha

În perioada de dezvoltare vegetativă

Cartof

0.5 l/ha

Începând cu stadiul de rozetă până la încheierea rândurilor

Rapiță

0.5 l/ha

Începând cu fenofaza de rozetă până la apariția butonului floral

Legume, Varză, Ardei, Tomate, Castraveți, Ceapă, Vinete, Salată, Dovleac, Dovlecei, Pepene verde, Pepene galben, Ustoroi, Țelină, Varză de Bruxelles, Conopidă, Pătrunjel, Broccoli, Morcovi, Sfeclă roșie, Spanac

0.5 l/ha

În perioada de dezvoltare vegetativă

Porumb

0.5 l/ha

Începând cu stadiul de 4 frunze până la stadiul de 8 frunze

Viță de vie

0.5 l/ha

De la apariția inflorescențelor până la înflorit

Floarea soarelui

0.5 l/ha

Începând cu stadiul de 4 frunze până la stadiul de 8 frunze

Semințoase, Măr, Păr, Gutui

0.5 l/ha

De la sfârșitul înfloritului până la stadiul de fruct cât aluna (10 mm diametru)

Sfeclă de zahăr

0.5 l/ha

După stadiul de 5 frunze reale

Sâmburoase, Cireș, Prun, Cais, Piersic, Nectarin, Vișin

0.5 l/ha

De la începutul formării fructelor până la a doua cădere fiziologică a fructelor

Cereale păioase, Alac, Grâu, Grâu de primăvară, Grâu de toamnă, Grâu dur, Orz, Ovăz, Secară, Triticale, Spelta

0.5 l/ha

De la sfârșitul înfrățirii până la apariția celui de-al doilea internod