IE is not supported! Please open this website in other browser.

exclusiv eco

Biostimulator WUXAL® ASCOFOL SiCure

Aglukon

Biostimulator pe bază de alge marine, cu adaos de bor, mangan și zinc, îmbogățit cu ortosilicat

Solicită ofertă de preț
  • Substanță activă 1% Dioxid de siliciu 12.9 g/l3% Bor (B) 38.1 g/l0.8% Mangan (Mn) 10.16 g/l0.5% Zinc (Zn) 6.35 g/l4.9% Extract de Ascophyllum nodosum 62.2 g/l
  • Formulare Soluție lichidă
  • Mod de acțiune n/a
  • Preț listă Ambalaj 1 l - 87 RON / lAmbalaj 10 l - 79 RON / l

Descrierea produsului

Biostimulatorul WUXAL® ASCOFOL SiCure este o suspensie concentrată (SC), care are în compoziție, pe lângă extractul natural din algele brune Ascophyllum nodosum și micronutrienți, o sursă unică de siliciu complet disponibil plantelor, 100% solubil în apă și cu un nivel optim al pH-ului fiziologic. Extractul de alge brune și ortosilicatul produc un efect sinergic, care constă în stimularea rezistenței plantelor la diferite tipuri de stres. Drept urmare, culturile tratate cu WUXAL® ASCOFOL SiCure vor rezista mult mai bine în fața stresului biotic provocat de bolile fungice și a celui abiotic, indus de condiții climatice agresive (secetă, îngheț, căldură). Pentru a păstra activitatea biologică a ingredientelor, algele sunt recoltate manual și nu sunt conservate. Conform rapoartelor din literatura științifică, dar și testărilor efectuate, extractul de alge marine îmbunătățește eficacitatea pesticidelor și mărește rezistența plantelor la atacul patogenilor. Compușii bioactivi extrași din algele marine sunt, în principal, citochinine, auxine, betaine și polizaharide, cu rol în stimularea diviziunii celulare și a elongației celulelor. Drept urmare, producțiile obținute vor fi mai mari, uniforme, cu aspect ferm și de calitate superioară.

Doze și indicații aplicare

Cultură**
Agent dăunător
Doză*
Perioadă aplicare BBCH
Număr maxim de aplicări
Timp de pauză

Sfeclă de zahăr

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

1 l/ha - 2 l/ha

În etapa de 6-8 frunze și în cea de 10-12 frunze

2

Rapiță

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

2 l/ha - 2.5 l/ha

Primăvara devreme și la începutul apariției inflorescenței

2

Tomate, Vinete, Castraveți, Dovlecei, Ardei, Pepene verde, Pepene galben

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

2.5 l/ha

Prima aplicare la apariția florilor, următoarele 3 la interval de 14 zile

4

14 zile

Căpșun

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

2 l/ha

La intrarea în vegetație, la apariția primei flori, la formarea primului fruct

3

Porumb

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

2.5 l/ha

În etapa de 6-8 frunze

1

Morcovi, Ceapă, Praz

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de microelemente

2.5 l/ha

Prima la 2 săptămâni după răsărire, urmate de 2 tratamente la 14 zile în timpul alungirii rădăcinilor

3

14 zile

Pomi fructiferi, Semințoase, Măr, Păr, Gutui, Sâmburoase, Cireș, Prun, Cais, Piersic, Nectarin, Vișin

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

2 l/ha, 3 l/ha

La începutul și în timpul înfloritului, La căderea petalelor și în momentul când fructul are dimensiunea unei alune

2

Floarea soarelui

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

2 l/ha - 5 l/ha

La apariția calatidiului și la începutul înfloritului

2

Cartof

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

2 l/ha

La apariția tuberculului și la formarea rândurilor

2

Viță de vie

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

3 l/ha

Când lăstarii au 20 cm, înainte de înflorit și la formarea ciorchinilor.

3

Broccoli, Conopidă, Varză

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

3 l/ha

Prima la 4-6 frunze, a doua la 10-14 zile de la primul tratament, iar ultima la apariția căpățânii (inflorescenței)

4

10-14 zile

Cereale păioase

Situații de stres termic hidric chimic

Carență de Micronutrienți

1 l/ha - 2 l/ha

La răsărire, la începutul înfrățirii și la apariția completă a frunzei stindard

3

Recomandări pentru fermieri