IE is not supported! Please open this website in other browser.

exclusiv eco new

AMALGEROL ESSENCE®

Hechenbichler GmbH

AMALGEROL ESSENCE® este un biostimulator 100% biodegradabil, organic, liber de organisme modificate genetic. Produsul are și efect de adjuvant.

Solicită ofertă de preț
  • Substanță activă 48.6% Substanță uscată, 22.7% Carbon organic total, 3.1% Azot (N) total, 3.4% Oxid de Potasiu (K2O), Extract de ierburi alpine, Extract din alge, Aminoacizi, Antioxidanți, Hormoni naturali din plante, Alginat
  • Formulare Soluție lichidă
  • Mod de acțiune n/a
  • Ambalaj 15 l

Descrierea produsului

AMALGEROL ESSENCE® este un biostimulator 100% biodegradabil, organic, liber de organisme modificate genetic. Produsul are și efect de adjuvant: de ex. atunci când este aplicat împreună cu un erbicid, potențează efectul acestora asupra buruienilor, diminuând în același timp efectul lor asupra plantei de cultură. AMALGEROL ESSENCE® prezintă conținut ridicat de carbon organic, aminoacizi, antioxidanți, hormoni din plante, alginate, extract de ierburi alpine și azot și potasiu de natură organică. Carbonul organic și fitohormonii îmbunătățesc dezvoltarea radiculară, activează viața microbiană din sol și ajută la îmbunătățirea conținutului de humus. Prin mărirea activității micorizei, ce se creează din simbioza dintre rădăcinile plantelor și hifele unor fungi, volumul rădăcinilor se mărește de mai multe ori, crescând astfel capacitatea de absorbție de la 75 până la 100 de ori și ajutând la descompunerea compușilor insolubili în apă ale N,P, K, Cu, Zn cu alte elemente. Astfel, aportul de nutrienți poate fi de 10-15 ori mai mare decât în condiții normale. Sistemul radicular mai dens asigură un acces mai bun la substanțele nutritive și apă, astfel plantele dobândesc o mai bună rezistență la bolile cauzate de patogenii din sol. Alginatul, din extractul de alge marine, reprezintă o sursă minerală naturală care poate reține apa în sol, asigurând producții bune chiar și în perioade secetoase. Antioxidanții sunt molecule care neutralizeză stresul (biotic sau abiotic) prin oprirea deteriorării celulelor. Extractul de ierburi alpine întăresc imunitatea plantelor împotriva bolilor fungice și dăunatorilor, iar aminoacizii de origine vegetală, promovează regenerarea rapidă a țesutului celular al plantelor după ce survine un stres biotic sau abiotic, astfel, planta investind energie în dezvoltare. Conținutul adițional de N și K organic, furnizează plantelor elemente ușor absorbabile, foarte importante pentru metabolismul proteinelor și întărirea tinerelor plante.

Doze și indicații aplicare

Cultură**
Agent dăunător
Doză*
Perioadă aplicare BBCH
Număr maxim de aplicări
Timp de pauză

Floarea soarelui

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

în timpul vegetaţiei, foliar, de la faza de 4-6 frunze până la alungirea tulpinei şi apariţia calatidiului

Porumb

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

de la faza de 4-6 frunze până la alungirea tulpinei şi apariţia paniculului

Rapiță

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

între fenofaza de 7 - 8 frunze până la formarea bobocilor de Rapiță

Viță de vie

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

3 l/ha

între fenofaza de 3-5 frunze, înainte de înflorire, la sfârșitul înfloririi, când boabele au dimensiunea boabelor de mazăre

Păr

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

2 x perioada cuprinsă între apariția mugurilor și începutul înfloririi 2 x sfârșitul înfloririi până la începutul colorării fructelor

Grâu, Orz

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

De la înfrățire până la apariția frunzei stindard. Se poate aplica pe stratul de paie pentru a stimula descompunerea acestora, urmată de arătură sau lucrarea solului cu cultivatorul.

Ardei, Ceapă

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

începând cu ziua a 14 a după plantare/germinare, cu repetarea tratamentului la intervale de 10-14 zile.

Mazăre

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

începând de la faza de 4 frunze până la înflorire

Cartof

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

începând cu faza în care plantele încep să se întrepătrundă între rânduri, la intervale de 10-14 zile.

Sfeclă de zahăr

Secetă

Îngheț

Accidente tehnologice și climatice

2 l/ha - 3 l/ha

între fenofaza în care plantele încep să se întrepătrundă între rânduri și până la cea în care sfecla a atins dimensiunea recoltabilă

Recomandări pentru fermieri