Publicat în Combaterea dăunătorilor

Făinarea poate fi controlată cu ajutorul fungicidului de contact FLOSUL® SC, pe bază de sulf lichid sub formă de suspensie concentrată (800 g/l), care, în momentul tratamentului, se fixează foarte bine pe toate organele plantei și previne instalarea patogenului. Vița-de-vie este atacată de diverși dăunători, dintre care fac parte și insecte cu exoschelet moale: acarieni,  tripși sau cicade. LIMOCIDE® reprezintă soluția „3 în 1”, având acțiune insecto-acaricidă împotriva acestora, dar și fungicidă împotriva făinării și manei, fiind un partener ideal în managementul rezistenței. 

Din cele mai vechi timpuri, viticultura a reprezentat ramura agricolă care, pe lângă satisfacții financiare, a adus și bună-dispoziție. Ca urmare a rezultatelor favorabile obținute de către partenerii din viticultură, specialiștii de la KWIZDA Agro Romania vă propun două pachete cu efect țintit împotriva principalilor patogeni și dăunători, care completează foarte bine atât tehnologiile organice, cât și pe cele convenționale, susținând un mediu mai curat, fără reziduuri, dar și un avantaj competitiv în fața cererii.

Pachetul 1: FLOSUL® SC + FLOWBRIX®

Amenințările frecvente ale plantațiilor viticole sunt făinarea (Uncinula necator), patogen care atacă toate organele viței-de-vie și mana (Plasmopara viticola) care infectează rapid frunzele și ciorchinii tineri. Rezultatul direct este diminuarea semnificativă a producției.

Făinarea poate fi controlată cu ajutorul fungicidului de contact FLOSUL® SC, pe bază de sulf lichid sub formă de suspensie concentrată (800 g/l), care, în momentul tratamentului, se fixează foarte bine pe toate organele plantei și previne instalarea patogenului.

De ce este FLOSUL® SC mult mai benefic pentru combaterea făinării la vița-de-vie față de alte alte formulări ale sulfului?

Pentru că:

  1. Particulele măsoară doar 0,8 microni Prin comparație, celelalte formulări ale sulfului lichid măsoară 3,6 microni. Rezultatul: o stabilitate foarte bună a soluției de tratat, care va fi repartizată uniform pe toate organele plantei.
  2. Soluția de tratat nu formează spumă, are vâscozitate scăzută și potențial redus de formare a depozitelor reziduale în partea de jos a mașinii de tratament.

Substanța activă rezistă la spălare și, aplicată la temperaturi ridicate în doză de 4 l/ha, prezintă risc redus de fitotoxicitate pe organele plantei, având eficiență și în condiții de stres termic.

Pachetul 2: FLOSUL® SC + LIMOCIDE®

Vița-de-vie este atacată de diverși dăunători, dintre care fac parte și insecte cu exoschelet moale: acarieni tripși sau cicade. LIMOCIDE® reprezintă soluția „3 în 1”, având acțiune insecto-acaricidă împotriva acestora, dar și fungicidă împotriva făinării și manei, fiind un partener ideal în managementul rezistenței. Sub formă de microemulsie (ME), LIMOCIDE®  are în compoziție ulei de portocale natural, biodegradabil, presat la rece (60 g/l), a cărui caracteristică repelentă se datorează limonenului din coaja fructului de portocal. Substanța activă din LIMOCIDE® asigură o acoperire foliară excelentă și este reactivată de ploaie sau de rouă.

Cum se manifestă acțiunea fungicidă a produsului LIMOCIDE® când este aplicat la începutul vegetației?

  1. Curativ, pe miceliu (pentru făinare): oprește evoluția bolii chiar și atunci când aceasta nu prezintă semne vizibile.
  2. Eradicant (pentru făinare și mană): când tratamentul are loc la intervale de 7-10 zile, oprește infecția secundară, prevenind dezvoltarea bolii.

Referințe dăunători

Făinarea viței de vie

Uncinula necator

Mană viță de vie

Plasmopara viticola

Cicada viței de vie

Scaphoideus littoralis

Păianjenul (acarianul) roșu comun

Tetranychus urticae

Tripsul viței de vie

Anaphothrips vitis

Ai nevoie de consultanță de specialitate?