Publicat în Creșterea productivității

MITRON 700 SC ajută la obținerea unui spor de producție, prin combaterea buruienilor din cultură. Erbicidarea este cu atât mai necesară în perioadele nefavorabile, cum sunt primăverile reci, cu temperaturi scăzute la nivelul aerului și solului. Erbicidul MITRON 700 SC poate fi aplicat atât în preemergență, cât și în postemergență, dar eficiența sa maximă este înregistrată la utilizarea în faza de cotiledoane a buruienilor. 

Sfecla de zahăr are un grad scăzut de competitivitate cu buruienile, care reduc randamentul culturii, dar și cantitatea de zahăr din rădăcini. Aspect nedorit când, la nivelul UE, cererea de zahăr crește, iar producția de sfeclă de zahăr scade.

Pagubele produse de buruieni sunt cauzate de faptul că acestea consumă o bună parte dintre resursele de apă, nutrienți și lumină, iar sfecla de zahăr nu mai are acces la elementele utile dezvoltării sale. De asemenea, buruienile sunt gazde pentru boli, insecte și nematozi, care amenință atât sfecla de zahăr, cât și celelalte specii din rotație.

Protecție crescută la pornirea în vegetație și spor de producție cu erbicidul MITRON 700 SC

Erbicidul MITRON 700 SC este un erbicid sub formă de suspensie concentrată, pe bază de metamitron 700 g/l, ce controlează principalele buruieni dicotiledonate anuale. Acest produs prezintă acțiune sistemică, are selectivitate pentru cultura de sfeclă de zahăr și are efect rapid: în câteva zile de la aplicare, buruienile devin clorotice, și necrozează în câteva zile.

Acțiunea rapidă este esențială, deoarece semințele de sfeclă de zahăr se seamănă în stratul superficial al solului, la o adâncime de 2-3 cm, iar pornirea în vegetație depinde de umiditate, uneori mai redusă în zona de suprafață, precum și de nutrienți, ambii factori putând fi periclitați de prezența buruienilor. De aceea, este necesară protecția atentă a plantelor de cultură până în fenofaza de 6 frunze adevărate, o măsură utilă pentru dezvoltarea corespunzătoare a culturii. Chiar și ulterior acestei fenofaze, sfeclă de zahăr necesită fertilizare de bună calitate, datorită nivelului crescut de consum al elementelor nutritive, precum și o umiditate ridicată, ideal cu menținerea solului umed până la 80 cm adâncime. O solă fără buruieni înseamnă că investițiile în irigații și fertilizare își ating mai bine scopul.

MITRON 700 SC ajută la obținerea unui spor de producție, prin combaterea buruienilor din cultură. Erbicidarea este cu atât mai necesară în perioadele nefavorabile, cum sunt primăverile reci, cu temperaturi scăzute la nivelul aerului și solului.

Erbicidul MITRON 700 SC - substanță activă eficientă și spectru de combatere larg

Metamitron este un compus din grupa chimică a triazinonelor, ce prezintă efect inhibitor al complexului fotosistemului II. Substanța activă este preluată prin rădăcini și lăstari, fiind translocată acropetal în frunze. Absorbția sa de către buruieni conduce la perturbarea fotosintezei; astfel, plantele sensibile la această substanță activă prezintă simptome de cloroză, au frunzele mai deschise la culoare, apoi se necrozează.

Erbicidul MITRON 700 SC poate fi aplicat atât în preemergență, cât și în postemergență, dar eficiența sa maximă este înregistrată la utilizarea în faza de cotiledoane a buruienilor. De asemenea, studiile* arată o sensibilitate ridicată a buruienilor ce au absorbit o doză mică de metamitron la tratamentele ulterioare cu erbicide.

Mod de aplicare MITRON 700 SC 

Aplicarea optimă este cea fracționată, la temperaturi sub 25°C, astfel: o doză de 1 l/ha, preemergent, înainte de răsărirea plantulelor de sfeclă de zahăr, urmată de 2 aplicări în postemergență, a câte 2 l/ha, de la apariția cotiledoanelor până la stadiul de 2 frunze adevărate. Acest mod de aplicare permite controlul buruienilor răsărite „în valuri”.

Referințe dăunători

Loboda

Atriplex patula

Turița

Galium aparine

Troscot

Polygonum aviculare

Hrișca urcătoare

Polygonum

Muștarul sălbatic

Sinapis arvensis

Rocoina

Stellaria media

Ventrilica

Veronica persica

Ai nevoie de consultanță de specialitate?