Publicat în Combaterea dăunătorilor

Formularea superioară sub formă lichidă îi oferă produsului avantajul că aderă perfect la suprafața organelor pomilor, unde acționează prin contact împotriva rapănului (Venturia spp.) și focului bacterian (Erwinia amylovora) la speciile semințoase (măr și păr), cât și împotriva ciuruirii micotice (Stigmina carpophila) la prun, cais, vișin, cireș și piersic și a bășicării frunzelor (Taphrina deformans) la piersic și cais. Datorită caracterului puternic antisporulant, produsul inhibă dezvoltarea sporilor și limitează atacul bolilor în primăvară. Ca urmare, produsul menține o igienă foarte ridicată în livezi.

Dacă în timpul vegetației ați observat în livadă simptome ca: pete maronii pe fructe și frunze, frunze răsucite, zone acoperite cu clei pe fructe și pe ramuri, este semn că s-au înregistrat deja atacuri ale unor patogeni, care se pot amplifica în sezonul următor. Din acest motiv, prevenția ar trebui să devină obicei. Specialiștii KWIZDA Agro recomandă un remediu cu tradiție (cuprul metalic), într-o formulare de ultimă generație: FLOWBRIX®, un fungicid – bactericid util atât în agricultura eco, precum și în cea convențională.

Efectul 3 x I la FLOWBRIX® – Îmbunătățire, Igienizare, Întreținere

Îmbunătățire: Deși diverși compuși pe bază de cupru au fost folosiți de-a lungul timpului pentru calitățile lor antifungice, FLOWBRIX® este un produs de nivel superior în ceea ce privește formularea (de tip suspensie concentrată) și eficacitatea. Produsul conține o cantitate ridicată de cupru metalic (380 g/l), sub formă de oxiclorură de cupru foarte concentrată care îndeplinește concomitent două condiții importante: viteza de acțiune și persistența de durată.

Igienizare: Formularea superioară sub formă lichidă îi oferă produsului avantajul că aderă perfect la suprafața organelor pomilor, unde acționează prin contact împotriva rapănului (Venturia spp.) și focului bacterian (Erwinia amylovora) la speciile semințoase (măr și păr), cât și împotriva ciuruirii micotice (Stigmina carpophila) la prun, cais, vișin, cireș și piersic și a bășicării frunzelor (Taphrina deformans) la piersic și cais. Datorită caracterului puternic antisporulant, produsul inhibă dezvoltarea sporilor și limitează atacul bolilor în primăvară. Ca urmare, produsul menține o igienă foarte ridicată în livezi.  

Întreținere: Aplicat în urma accidentelor climatice sau tăierilor de rodire, FLOWBRIX® ajută la cicatrizarea organelor vătămate ale plantelor. Produsul are avantajul că mărește rezistența la îngheț a pomilor și ajută la buna maturare a lemnului. În plus, tratamentul cu FLOWBRIX prezintă risc redus de fitotoxicitate în primele stadii de dezvoltare a mugurilor.

Tratamentul cu FLOWBRIX® - simplu și eficient

Tratamentul din perioada de repaus vegetativ prezintă o fereastră foarte largă de aplicare, pornind de la căderea frunzelor toamna și până la faza de dezmugurit în primăvară. Poate fi folosit și la temperaturi scăzute, dar nu negative, ca să se evite înghețarea picăturilor pe muguri. Având un grad de miscibilitate ridicat, soluția obținută este foarte omogenă, de aceea utilizarea este extrem de facilă. Nu necesită neutralizare și poate fi utilizat în combinație sau în alternanță cu alte produse de protecție a plantelor.

Mod de aplicare al produsului FLOWBRIX®

Tratamentul cu FLOWBRIX® trebuie atent efectuat, astfel încât soluția să ajungă și pe solul de sub coroana pomilor, acolo unde se pot afla frunze și ramuri tăiate, care formează un mediu favorabil pentru dezvoltarea ciupercilor, cum este rapănul (Venturia spp.). Produsul trebuie să acopere integral coroana și tulpina, deoarece anumiți patogeni - Taphrina deformans (bășicarea frunzelor) sau Erwinia amylovora (focul bacterian) - iernează pe lăstari. Se recomandă aplicarea preventivă în acest sezon împotriva Stigmina carpophila (ciuruirea micotică), al cărei atac se intensifică după iernile moderate, la sâmburoase. 

Referințe dăunători

Bășicarea frunzelor

Taphrina deformans

Ciuruirea frunzelor și pătarea fructelor la pomi

Stigmina carpophila

Focul bacterian

Erwinia amylovora

Rapănul mărului

Venturia inaequalis

Rapănul părului

Venturia pirina

Ai nevoie de consultanță de specialitate?