Publicat în Reducerea stresului

WUXAL® Zinc este un fertilizant foliar unic pe piață prin faptul că zincul conținut este dublu chelatat, cu 2 agenți de chelatare, EDTA și gluconat. Acest fapt asigură disponibilitatea zincului, împiedicându-l să reacționeze cu substanțe din amestecul de tratare și să se transforme în compuși neutilizabili de către plante. Zincul din WUXAL® Zinc se absoarbe în proporție foarte ridicată, de aproape 100%. În plus, acest fertilizant foliar conține N și S, ceea ce susține absorbția zincului și crește cantității de proteine.

Zincul este unul dintre micronutrienții cei mai importanți pentru cultura de porumb, fiind implicat în procese importante pentru productivitate, cum ar fi sinteza hormonilor de creștere și fecundarea. De aceea, este important să alegeți pentru nutriția echilibrată cu zinc un produs cu o formulare cât mai bună, care să permită plantelor să absoarbă și să utilizeze cât mai bine acest micronutrient pentru rezultate cât mai bune și o producție ridicată.

Importanța zincului în dezvoltarea culturii de porumb

La porumb,  zincul ajută la buna desfășurare a numeroase procese:

  • Susține sinteza hormonilor de creștere și a proteinelor, o bună aprovizionare cu zinc conduce la creșterea cantității de amidon.
  • Influențează reglarea regimului hidric și procesul de fotosinteză.
  • Îmbunătățește toleranța la stres, susține starea de sănătate și răspunsul plantelor de porumb la factorii de mediu.
  • Crește viabilitatea polenului în zilele cu arșiță .
  • Zincul contribuie la maturizarea semințelor, acest proces fiind întârziat în caz de deficiență.

În cazul zincului, simptomele carenței pot să lipsească și se instalează fenomenul de „foame latentă”. De aceea, este recomandat să realizați fertilizarea preventivă cu zinc pentru a evita pierderile de recoltă provocate de insuficienta aprovizionare a culturii dumneavoastră de porumb. De asemenea, carența de zinc poate fi confundată cu cea de magneziu sau potasiu.

WUXAL® Zinc. Absorbție ridicată, aplicare sigură

WUXAL® Zinc este un fertilizant foliar unic pe piață prin faptul că zincul conținut este dublu chelatat, cu 2 agenți de chelatare, EDTA și gluconat. Acest fapt asigură disponibilitatea zincului, împiedicându-l să reacționeze cu substanțe din amestecul de tratare și să se transforme în compuși neutilizabili de către plante.

Zincul din WUXAL® Zinc se absoarbe în proporție foarte ridicată, de aproape 100%. În plus, acest fertilizant foliar conține N și S, ceea ce susține absorbția zincului și crește cantității de proteine.

Produsul conține adjuvanții WUXAL® pentru absorbție ridicată și eficiența aplicării. Din acest an, formularea WUXAL® Zinc a fost îmbunătățită prin includerea tehnologie XtraUptake, grație căreia absorbția este mai ușoară și completă.

WUXAL® Zinc este una dintre suspensiile concentrate WUXAL®, ceea ce înseamnă că beneficiați de un maxim de nutrienți într-un minim de volum de soluție. Acest produs prezintă o stabilitate foarte bună, prezentând o valoare optimă a pH-ului. 

WUXAL® Zinc nu produce arsuri sau alte forme de fitotoxicitate și este complet biodegradabil.  Prezintă o aderență mai bună și o retenție superioară pe frunză comparativ cu produsele pe bază de sare de sulfat de zinc.

Referințe dăunători

Carență de zinc porumb

Ai nevoie de consultanță de specialitate?