Publicat în Creșterea productivității

În urma unui test realizat în 2019 de către un institut din Bulgaria, rezultatul obținut în sola de grâu tratată cu AMALGEROL ESSENCE® și azotat de amoniu în doză de 300 kg/ha a fost dublu față de sola de cereale tratată doar cu azotat de amoniu în aceeași doză. Motivația constă în dezvoltarea accelerată a rădăcinilor, care au acces mult mai rapid la apa și nutrienții din sol. Totodată, AMALGEROL ESSENCE®reprezintă o sursă organică de azot și potasiu, elemente importante pentru dezvoltarea optimă a plantelor. Azotul suplimentar, alături de aminoacizi, susțin metabolismul, obținându-se indici de panificație superior calitativi.

Pandemia, urmată de conflictul de la granița țării, ne-au adus în postura de a revaloriza hrana și pe cei care o produc. Agricultura si agricultorii au redevenit un segment care primește atenție și, implicit, i se cere performanță. Kwizda Agro Romania, prin parteneriatul cu fermierii, oferă soluții tehnologice moderne, perfomante, pe măsura noilor provocări, atât climatice, cât și economice.

AMALGEROL ESSENCE®este un biostimulator 100% natural, cu un conținut bogat de carbon, azot și potasiu ( toate de natură organica), aminoacizi, alginat, fitohormoni din plante, antioxidanți, adică toate elementele necesare unei culturi performante. Omologat pentru tehnologiile ecologice, și, în același timp, competitiv ca preț pentru cele convenționale, iată atributele unui produs de succes.

Un prim aspect ce trebuie menționat despre AMALGEROL ESSENCE® este impactul benefic asupra fiziologiei plantei. Este atât de rapid și eficient, încât a devenit o recomandare standard pentru recuperarea după stres de orice natură (biotic sau abiotic). În condiții normale de vegetație, impactul benefic al AMALGEROL ESSENCE®se traduce într-un plus de producție, atât cantitativ, cât și calitativ.

Un alt avantaj al produsului este refacerea echilibrului solului, prin aportul de carbon organic. Acesta mărește capacitatea de reținere a apei și, împreună cu fitohormonii vegetali din compoziția produsului, îmbunătățesc conținutul de humus, activează viața microbiană din sol și susțin procesul de descompunere al resturilor vegetale. Practica a demonstrat că utilizarea pe o durată de mai mulți ani a AMALGEROL ESSENCE® produce o scădere a compactării solului și, implicit, diminuează costurile cu combustibilul necesar lucrărilor agricole cu până la 20-30%.

AMALGEROL ESSENCE® ameliorează activitatea micorizelor (ciuperci benefice din  sol aflate în simbioză cu rădăcinile plantelor), iar, datorită acestei activități, sistemul radicular al plantelor crește semnificativ, conducând la un nivel al absorbției radiculare de câteva ori mai mare. Aceeași activare a micorizei ajută la descompunerea compușilor insolubili în apă ai N, P, K, Cu, Zn, conducând la un disponibil mărit de nutrienți.

Spor de producție la cereale

În urma unui test realizat în 2019 de către un institut din Bulgaria, rezultatul obținut în sola de grâu tratată cu AMALGEROL ESSENCE® și azotat de amoniu în doză de 300 kg/ha a fost dublu față de sola de cereale tratată doar cu azotat de amoniu în aceeași doză. Motivația constă în dezvoltarea accelerată a rădăcinilor, care au acces mult mai rapid la apa și nutrienții din sol. Ca urmare, randamentul aplicării fertilizanților și al irigației asupra culturii de grâu crește considerabil. Totodată, AMALGEROL ESSENCE®reprezintă o sursă organică de azot și potasiu, elemente importante pentru dezvoltarea optimă a plantelor. Azotul suplimentar, alături de aminoacizi, susțin metabolismul, obținându-se indici de panificație superior calitativi.

Culturi de floarea-soarelui fără stres

AMALGEROL ESSENCE® acționează puternic și rapid împotriva stresului de orice natură, datorită conținutului bogat în antioxidanți. Aplicat în faza de 2-4 frunze, intensifică acțiunea fertilizanților, și stopează formele de stres fiziologic indus de aplicarea pesticidelor. Fitohormonii vegetali din componența produsului ajută la repararea țesuturilor în urma accidentelor climatice, întărește sistemul imunitar și le ajută să depășească perioadele dificile, oferind un aport benefic de macroelemente organice (N, K).

Reducerea fitotoxicității la porumb

AMALGEROL ESSENCE®oferă un sprijin binevenit plantei de porumb, prin dezvoltarea puternică a sistemului radicular, plantele reușind astfel să exploreze un volum  mai mare de sol, în căutarea apei și nutrienților. Tehnologiile intensive și practicarea monoculturii duc la diminuarea resurselor de nutrienți. Aminoacizii, fitohormonii și antioxidanții din AMALGEROL ESSENCE®ajută la neutralizarea stresului chimic, iar carbonul organic susține revitalizarea solului și disponibilizarea nutrienților, pentru ca plantele să se dezvolte rapid și să genereze elemente de producție în parametri optimi.

Referințe dăunători

Carență de azot cereale păioase

Ai nevoie de consultanță de specialitate?