Publicat în Combaterea dăunătorilor

Sfecla de zahăr este una dintre cele mai sensibile culturi, care se pretează pe soluri de foarte bună calitate, însă va genera un spor de producție numai în cazul în care se ține cont de combaterea buruienilor până în faza de 6 frunze adevărate. Semănatul se face la o adâncime foarte mică în stratul superficial (2-3 cm), iar pornirea în vegetație depinde de accesul la umiditatea și nutrienții din sol, resurse pentru care concurează și buruienile.

Cultura sfeclei de zahăr necesită, din fazele timpurii, grijă și multă atenție. Aceasta este din ce în ce mai greu de cultivat, din cauza multor provocări, printre care și combaterea buruienilor, mai ales în condițiile reducerii substanțelor active disponibile pe piață. Cu erbicidul MITRON 700 SC, însă, rezolvăm foarte simplu această problemă.

De ce buruienile afectează producția?

Sfecla de zahăr este una dintre cele mai sensibile culturi, care se pretează pe soluri de foarte bună calitate, însă va genera un spor de producție numai în cazul în care se ține cont de combaterea buruienilor până în faza de 6 frunze adevărate. Semănatul se face la o adâncime foarte mică în stratul superficial (2-3 cm), iar pornirea în vegetație depinde de accesul la umiditatea și nutrienții din sol, resurse pentru care concurează și buruienile. Rezultatul acestei competiții este un nivel redus al producției de rădăcini formate și, implicit, al asimilării de zaharuri. Cu cât sunt mai multe buruieni rămase în cultură, cu atât elementele de producție sunt mai slab dezvoltate sau în cantitate mai mică.

3 motive pentru alegerea MITRON 700 SC

  1. Prezintă un spectru larg de combatere
  2. Împiedică răsărirea buruienilor în valuri
  3. Controlează buruienile înainte ca ele să răsară. Dintre acestea:

Ventrilica (Veronica spp.) - plantă târâtoare sau urcătoare, ce atinge până la 40 de cm înălțime și care poate emite numeroși lăstari. Poate fi recunoscută prin frunzele ovale, cu lobi rotunjiți și peri, precum și prin florile albastre. În condiții favorabile, germinează din toamnă, peste iarnă și primăvara. Înflorește din martie până în octombrie.

Loboda salbatică (Atripex patula) - plantă ramificată, de până la 100 cm înălțime. Răsare primăvara târziu și înflorește în iulie - august, producând numeroase semințe.

Rocoina (Stellaria media) are tulpina în general culcată; din noduri pot apărea rădăcini, fapt ce determină aspectul de rețea pe sol. Poate germina pe durata întregului an, când condițiile sunt favorabile și are perioadă mare de înflorire.

Turița (Gallium aparine) - plantă versatilă, ce poate apărea pe toate tipurile de sol. Tulpina este cățărătoare, cu o lungime de până la 100 cm, ramificată, pătrată în secțiune. Germinează din toamnă până primăvara, din stratul 0-10 cm. Înflorește de la începutul verii până toamna.

Hrișca urcătoare (Polygonum convolvulus) are tulpina agățătoare, simplă sau ramificată, cu o lungime de până la 90 cm. Inflorescența este puțin vizibilă, cu nuanțe alb-verzui-roz. Germinează primăvara și înflorește din vară până toamna.

Troscotul (Polygonum aviculare) este o buruiană ce se poate dezvolta pe aproape toate tipurile de sol. Germinează primăvara - vara din stratul superficial și înflorește din iunie până toamna.

Muștarul sălbatic (Sinapis arvensis) este o plantă ce poate ajunge până la o înălțime de 140 cm. Prezintă inflorescențe mici, de culoare verde. Germinează din primăvară până toamna. Înflorește în perioada vară-toamnă.

Referințe dăunători

Loboda

Atriplex patula

Turița

Galium aparine

Troscot

Polygonum aviculare

Hrișca urcătoare

Polygonum

Muștarul sălbatic

Sinapis arvensis

Rocoina

Stellaria media

Ventrilica

Veronica persica

Ai nevoie de consultanță de specialitate?