Publicat în Reducerea stresului

ALGA 600™, în primele fenofaze de dezvoltare, precum și la revenirea din perioada de iarnă, stimulează sistemul radicular și contribuie la dezvoltarea perișorilor absorbanți. Astfel, plantele prezintă o capacitate superioară de explorare și de nutriție. În această perioadă de revenire după stresul iernii, produsul are efect de starter pentru absorbția azotului, maximizând efectele aplicării de îngrășăminte. În plus, ALGA 600™ mobilizează nutrienții în sol și mărește toleranța la stres. Extractul de Sargassum spp. oferă o nutriție complexă, diminuând posibilitatea de apariție a unor carențe dificil de detectat.

ALGA 600™ este un biostimulator pe bază de extract de alge marine, creat sub umbrela „agriculturii echilibrate” și folosit în peste 40 de țări. Utilizarea extinsă este datorată capacității acestui produs de a stimula dezvoltarea, de a crește toleranța la stres a culturilor și de a oferi producții sporite, chiar și în condiții mai puțin favorabile, fără a afecta mediul înconjurător. În România, ALGA 600™ are certificare pentru agricultură ecologică, datorită substanțelor naturale conținute. În cele ce urmează, vom puncta beneficiile pe care aplicarea acestui produs o poate oferi fermierilor cultivatori de rapiță și cereale (culturi de toamnă).

ALGA 600™ este un biostimulator solubil în apă, ce conține extract de alge Sargassum spp, obținut prin extracție bienzimatică hidrolizată, o metodă ce permite menținerea substanțelor bioactive naturale. Acest produs este bogat în hormoni naturali, aminoacizi, acid alginic, manitol, fucoidin din alge, ce ajută la refacerea echilibrului natural al plantei. Beneficiile acestui produs se datorează masei moleculare foarte mici a extractului, ceea ce face ca substanțele utile să fie foarte ușor de absorbit de către plante. Remarcăm că algele Sargassum sunt bogate în acid alginic, recunoscut pentru calitățile de retenție a apei, precum și citochinină, ce conferă o creștere rapidă. Produsul prezintă un conținut ridicat de regulatori naturali de creștere, care sunt disponibili imediat pentru plante, chiar înainte ca acestea să-și producă propriile substanțe cu acest rol. Aplicarea ALGA 600™ conduce la obținerea unor plante mai sănătoase și mai puternice, cu o îmbunătățire a calității recoltei și a producțiilor obținute.

2 tehnologii patentate, ALGENE și KELMOST. Acțiune la nivelul solului pentru echilibrul natural al plantelor

ALGA 600™ este un produs cu o formulare modernă și foarte eficientă, ce conține 2 tehnologii patentate, ALGENE și KELMOST, cu efect antistres și de fizio-activare, dar și cu beneficii puternice pentru calitatea solului.

ALGENE reprezintă partea cea mai activă din alge, „platina algelor”. Are un grad de solubilitate foarte ridicat, favorizând absorbția prin frunze, tulpini, dar și rădăcini. Reprezintă un element foarte important pentru echilibrul culturilor, nutrienții suplimentați fiind un ajutor temeinic pentru dezvoltarea plantelor. Substanțele active natural provenite din alge (fitohormoni, diverși metaboliți secundari) oferă beneficii solului, susținând activitatea microbiană, care, la rândul său, oferă un sprijin pentru dezvoltarea rădăcinilor și pentru menținerea fertilității. Această tehnologie îmbunătățește absorbția de nutrienți și induce o dezvoltare echilibrată a plantelor.

KELMOST este cea de a doua tehnologie conținută de ALGA 600™, ce facilitează polizaharidele din alge să se transforme într-o structură micelară în sol, ce ajută plantele să absoarbă o cantitate ridicată de nutrienți. Această tehnologie sporește fertilitatea solului, menținând nutrienții în sol. Și această tehnologie are un impact pozitiv asupra vieții microbiene din sol, reducând numărul de microorganisme cu potențial patogen și echilibrând solul, mai ales în ceea ce privește raportul de carbon și azot. Prin aplicarea acestei tehnologii, se creează condițiile chimice, fizice și biologice pentru o dezvoltare mai bună a culturilor.

Aceste 2 tehnologii ajută la reținerea apei în sol, de aceea plantele vor fi mai puțin afectate de secetă. De asemenea, ajută la reținerea nutrienților, păstrându-le disponibilitatea pentru plante. În plus, îmbunătățesc structura solului și a gradului de aerare, permițând o mai bună dezvoltare a rădăcinilor.

Beneficii directe pentru culturile de toamnă, rapiță și cereale

ALGA 600™, în primele fenofaze de dezvoltare, precum și la revenirea din perioada de iarnă, stimulează sistemul radicular și contribuie la dezvoltarea perișorilor absorbanți. Astfel, plantele prezintă o capacitate superioară de explorare și de nutriție. În această perioadă de revenire după stresul iernii, produsul are efect de starter pentru absorbția azotului, maximizând efectele aplicării de îngrășăminte. În plus, ALGA 600™ mobilizează nutrienții în sol și mărește toleranța la stres. Extractul de Sargassum spp. oferă o nutriție complexă, diminuând posibilitatea de apariție a unor carențe dificil de detectat.

Extractul de alge ajută plantele de rapiță să își crească absorbția de azot, dar și rata de utilizare a celorlalți nutrienți, pentru o producție mai bună. Plantele sunt mai viguroase, cu sistem radicular puternic și prezintă o rată de înflorire mai ridicată. Un studiu realizat în 2019 în țara noastră a arătat un spor de producție de 12% (față de lotul netratat). Aplicarea Alga600™ la revenirea din iarnă conduce la o mai bună dezvoltare a rădăcinilor secundare, grosime mai mare a coletului și un grad crescut de vitalitate a plantelor, datorită, mai ales, citochininelor conținute. Alga 600™ diminuează efectul fitotoxic al erbicidelor.

În cazul grâului, studiile realizate în România și Slovacia au indicat că plantele au avut o dezvoltare intensă, cu o incidență a bolilor mai scăzută, o pierdere redusă a plantelor cauzată de stres și au prezentat rădăcini bine dezvoltate.

Studiile realizate pe diverse tipuri de alge, inclusiv Sargassum spp., au arătat o mai bună acumulare a nutrienților (N, P, K, Ca, S), dar și micronutrienți (Mg, Zn, Mn, Fe); prezența acestora în cantități suficiente în plante face ca procesele vegetative și generative să se desfășoare la parametri ridicați, pentru culturi bine dezvoltate și producții mari.

Aplicarea ALGA 600™

  • crește rezistența la îngheț și la secetă;
  • stimulează dezvoltarea rădăcinilor și absorbția elementelor nutritive;
  • îmbunătățește conținutul în clorofilă din plantă;
  • îngroașă și lățește frunzele, echilibrând creșterea acestora;
  • îmbunătățește gradul de înflorire și de legare.

Atât la cereale, cât și la rapiță, aplicarea acestui produs prezintă beneficii accentuate în condiții de secetă, îngheț, accidente tehnologice și climatice. Doză recomandată: 1-1,5 kg/ha, după înfrățire în cazul cerealelor șiîn etapa de rozetă în cazul culturii de rapiță.

Ai nevoie de consultanță de specialitate?