Publicat în Creșterea productivității

MICROSTAR CARE® reprezintă o inovație în rândul îngrășămintelor microgranulate, datorită celor două tehnologii de ultimă generație (TPP și ACRECIO) și se prezintă sub formă de granule fine și uniforme (0,5 – 1mm), cu un conținut optim de azot, fosfor, magneziu, sulf și zinc. Inovația TPP (Tehnologia de Menținere a Fosforului) asigură nutriția plantelor în momente critice. Această tehnologie sporește biodisponibiltiatea fosforului, dar și a altor elemente minerale, împedicând formarea unor compuși insolubili prin reacții la nivelul solului. Inovația ACRECIO reprezintă o tehnologie de nivel înalt pentru susținerea dezvoltării radiculare, fiind un biostimulator ce sporește metabolismul rădăcinii, stimulează absorbția de nutrienți și accelerează dezvoltarea radiculară.

Cu cât susținerea culturii începe mai de timpuriu, cu atât este mai bine pentru producțiile viitoare de porumb, floarea-soarelui, rapiță, cereale, sfeclă de zahăr și cartof. Din acest motiv, fertilizantul starter inovativ MICROSTAR CARE® se aplică încă de la semănat, ultralocalizat, oferind semințelor nutriția necesară înainte de germinare.

MICROSTAR CARE® reprezintă o inovație în rândul îngrășămintelor microgranulate, datorită celor două tehnologii de ultimă generație (TPP și ACRECIO) și se prezintă sub formă de granule fine și uniforme (0,5 – 1mm), cu un conținut optim de azot, fosfor, magneziu, sulf și zinc.

Inovația TPP (Tehnologia de Menținere a Fosforului) asigură nutriția plantelor în momente critice. Această tehnologie sporește biodisponibiltiatea fosforului, dar și a altor elemente minerale, împedicând formarea unor compuși insolubili prin reacții la nivelul solului.

TPP include în proporție de 43% un compus al fosforului (anhidridă fosforică solubilă în apă P₂O₅) precum și mai mulți acizi organici. Această formulare oferă mai multe avantaje, cum sunt:

  • Diminuează posibilitatea ca fosforul să fie fixat în soluția solului.
  • Blochează indisponibilizarea acestuia de către unele elemente cationice, cum sunt aluminiul și fierul.
  • Reduce reacțiile dintre fosfor și compuși ai calciului, care împiedică plantele să absoarbă fosforul

Inovația ACRECIO reprezintă o tehnologie de nivel înalt pentru susținerea dezvoltării radiculare, fiind un biostimulator ce sporește metabolismul rădăcinii, stimulează absorbția de nutrienți și accelerează dezvoltarea radiculară.

ACRECIO activează dezvoltarea rădăcinilor datorită celor 4 substanțe conținute: acid humic, L-triptofan, l-metionină și Acreciactiv (o moleculă cu rol de biostimulator, special creată pentru dezvoltarea radiculară). Această tehnologie sporește atât dezvoltarea optimă a rădăcinilor, cât și capacitatea plantelor de asimilare și utilizare a nutrienților. De asemenea, un sistem radicular puternic ajută plantele să fie viguroase, mai puțin afectate de condițiile de stres (secetă, salinitate, temperaturi scăzute etc.)

Importanța nutriției ultralocalizate

Mobilitatea scăzută a fosforului face ca aplicarea sa să fie eficientă doar la distanțe foarte mici față de rădăcinile aflate în stadii incipiente de dezvoltare, adică la mai puțin de 2 mm, condiție pe care puține dintre produsele tradiționale o îndeplinesc.

Spre deosebire de acestea, microgranulele MICROSTAR CARE, care se încorporează la semănat cu ajutorul microgranulatorului, asigură o distribuție optimă a îngrășământului în brazdă și o localizare precisă, cu multiple puncte de contact ale produsului cu semințele. Distanța redusă dintre semințe și granule permite absorbția rapidă a nutrienților de către rădăcinile în dezvoltare. Drept urmare, absorbția fosforului este facilă, de aceea produsul are eficacitate foarte ridicată (95% - 100%).

Produsul are proprietăți umectante și se dizolvă rapid în apă, astfel, compușii sunt rapid absorbiți și asimilați de către rădăcini sau de semințe. MICROSTAR CARE® ajută germinația uniformă și rapidă, oferind plantelor elemente minerale în proporții echilibrate.

Mod de aplicare MICROSTAR CARE® 

Doza recomandată variază între 20 – 25 kg/ha la porumb și floarea-soarelui, 20 – 30 kg/ha la cereale și rapiță și între 30 – 40 kg/ha la cartof și sfeclă de zahăr.

Aplicarea se realizează cu microgranulatorul, la semănat, într-o singură trecere, direct în brazdă. Datorită agenților chimici, nu rămân reziduuri de praf, evitându-se astfel riscul blocării utilajelor. MICROSTAR CARE conține agenți anti-aglomerare, ce asigură stocarea sigură în ambalajul original de 300 kg, cu menținerea calității produsului.

Ai nevoie de consultanță de specialitate?