Publicat în Combaterea dăunătorilor

Pachetul propus de specialiștii KWIZDA AGRO pentru 10 hectare viticole este format din asocierea a două produse performante (FLOSUL și LIMOCIDE), care acționează împotriva principalelor probleme ale viței-de-vie, respectiv boli cu impact negativ major: făinarea și mana, precum și dăunători cu exoschelet moale: cicade, tripși, acarieni.

Potrivit Eurostat, România se află pe locul 5 în Europa, în ceea ce privește suprafața cultivată cu viță-de-vie. Chiar dacă podgoriile exploatate la standarde europene nu depășesc 20% din totalul național (potrivit reprezentanților industriei), totuși, provocările privind atacul bolilor și dăunătorilor sunt similare, indiferent de nivelul tehnologiei sau destinația producției (struguri de masă sau pentru vin).

Pachetul propus de specialiștii KWIZDA AGRO pentru 10 hectare viticole este format din asocierea a două produse performante (FLOSUL și LIMOCIDE), care acționează împotriva principalelor probleme ale viței-de-vie, respectiv boli cu impact negativ major: făinarea și mana, precum și dăunători cu exoschelet moale: cicade, tripși, acarieni.

  1. FLOSUL este un fungicid cu acțiune de contact, sub formă de suspensie concentrată, pe bază de sulf lichid 800 g/l, care combate făinarea viței-de-vie (Uncinula necator). Comparativ cu alte formulări lichide ale sulfului, în care particulele măsoară, în medie, 3,6 microni, cele din FLOSUL măsoară doar 0,8 microni, astfel încât soluția de tratat este foarte stabilă și uniform repartizată, determinând o acțiune foarte eficientă a produsului asupra făinării. Testele au arătat că, aplicat la temperaturi ridicate, FLOSUL prezintă risc redus de fitotoxicitate.

Beneficiile tratamentului cu FLOSUL la vița-de-vie:

  • Prezintă rezistență la spălare și stabilitate foarte bună la depozitare.
  • Formează un depozit rezidual foarte redus, cu vâscozitate scăzută.
  • În momentul tratamentului se fixează foarte bine pe organele plantelor.
  • Nu formează spumă.
  1. LIMOCIDE este un produs de contact cu mod de acțiune „3 în 1” (fungicid, insecticid, acaricid), pe bază de ulei de portocale natural, presat la rece. Substanța activă foarte concentrată (60 g/l), sub formă de microemulsie (ME), este reactivată de ploaie sau rouă. Este recomandat la începutul perioadei de vegetație, dar și după înflorit, chiar și în stadiul de pârgă. LIMOCIDE este un partener ideal pentru ca organismele dăunătoare să nu dezvolte rezistență față de pesticide.

Beneficiile tratamentului cu LIMOCIDE la vița-de-vie:

  • Prezintă acțiune fungicidă împotriva manei (Plasmopara viticola) și a făinării (Uncinula necator). Produsul pătrunde în hifele miceliene, în sporangiofori și sporii ciupercilor, cărora le distruge învelișul.
  • Asigură controlul insectelor cu exoschelet moale: cicade, tripși, acarieni
  • Are timp de pauză scurt până la recoltare, este biodegradabil și nu lasă reziduuri.

Avantajul colateral al pachetului provine din compoziția organică a ambelor produse, astfel încât susține fermierii viticultori care practică agricultura convențională, precum și pe cei dedicați viticulturii ecologice, în demersul lor de a reduce efectele produselor chimice asupra mediului înconjurător.

Referințe dăunători

Făinarea viței de vie

Uncinula necator

Mană viță de vie

Plasmopara viticola

Acarianul galicol

Eriophyes spp.

Cicada viței de vie

Scaphoideus littoralis

Ai nevoie de consultanță de specialitate?