Publicat în Creșterea productivității

Tratamentul sămânță WUXAL® Terios Mn + este dedicat cerealelor și le oferă acestora combinația de nutrienți necesari, în proporțiile ideale. Aplicarea tratamentului sămânță WUXAL® Terios Mn+ vă oferă beneficii pe care le veți putea observa cu ochiul liber, de la înființarea culturii: răsărire puternică și uniformă, reducerea timpului până la înfrățire, bună dezvoltare a plantelor și vitalitate. 

Cine poate ști cum va fi vremea atunci când vom semăna cerelele? Experiența ultimilor ani ne îndreptățește să ne luăm măsuri pentru o secetă, de aceea este bine să asigurăm semințelor un plus de nutrienți, foarte utili în condiții neprielnice. Cea mai bună rezervă este cea sub formă de tratament sămânță: nutrienții aderă la sămânță, iar planta îi poate utiliza cu ușurință. În plus, indiferent de sezon, bolile amenință culturile, de aceea, este înțelept să adăugăm în amestecul de tratare și un fungicid eficient, care să confere protecție. Astfel, vom asigura condițiile de nutriție și protecție, în parametri optimi, culturilor de cereale și facem primii pași spre producțiile dorite din vara următoare.

Odată ajunsă în sol, atunci când se întrunesc condițiile optime din punct de vedere hidric și termic, sămânța va absorbi apă și, ideal, va germina. Pentru a vă asigura că procesul de germinație are loc sigur și cât mai uniform în întregul câmp, este de dorit să aplicați o peliculă de nutrienți, care vor susține acest proces. Tratamentul sămânță WUXAL® Terios Mn + este dedicat cerealelor și le oferă acestora combinația de nutrienți necesari, în proporțiile ideale.

La apariția rădăcinii, aceasta nu poate să-și îndeplinească de la început toate funcțiile din cauza dezvoltării incipiente. În plus, seceta face și mai dificilă sarcina rădăcinii de a absorbi nutrienții necesari. De aceea, este de dorit să oferim o „plasă de siguranță” nutrițională și să aplicăm pe tegumentul seminței elementele minerale ce vor grăbi dezvoltarea plantelor.

Spre exemplu, manganul optimizează creșterea deoarece este implicat în fotosinteză și asimilarea CO₂, precum și în procesele de absorbție și utilizare a azotului. În plus, susține alungirea rădăcinii și crește toleranța la patogeni.

De aceea, aplicarea tratamentului sămânță WUXAL® Terios Mn+ vă oferă beneficii pe care le veți putea observa cu ochiul liber, de la înființarea culturii:

Răsărire uniformă și puternică

Prin utilizarea acestui produs, este accelerată și intensificată germinația pe întregul câmp. Condițiile din solă nu sunt uniforme, iar suplimentarea elementelor nutritive asigură o „egalitate de șanse” pentru toate semințele semănate în terenul dumneavoastră.

Reducerea timpului până la înfrățire

Înfrățirea din toamnă este decisivă pentru o productivitate crescută. Dacă acest proces nu are loc corespunzător, recoltele vor fi mai reduse. WUXAL® Terios Mn+ asigură un conținut ridicat de nutrienți, suficient pentru primele 3-4 săptămâni ale dezvoltării plantelor. Astfel, cerealele au condiții foarte bune să atingă etapa optimă de dezvoltare la intrarea în iarnă.  

Bună dezvoltare a plantelor și vitalitate

Pe lângă mangan, acest tratament sămânță reprezintă și o sursă de azot, fosfor, sulf, cupru, molibden și zinc. Nutriția variată și echilibrată a tinerei culturi o ajută să dobândească o toleranță sporită la stres și o vigoare sporită, evidentă pentru fermierii beneficiari, după cum ne-au mărturisit în anii anteriori.

WUXAL® Terios Mn+, formulare cu beneficii pentru fermieri

WUXAL® Terios Mn+  oferă o nutriție complexă și eficientă deoarece nutrienții sunt solubili și ușor de absorbit de către plantule.  Spre exemplu, microelementele cationice sunt complet chelatate (agentul chelator utilizat este EDTA). Astfel, micronutrienții nu vor intra în reacții cu celelalte substanțe din amestecul de tratare și vor rămâne disponibili pentru plăntuțe. De asemenea, subliniem faptul că elementele Mn, Zn, Cu nu prezintă risc de legare cu fosfații din sol datorită chelatării.

WUXAL®  Terios Mn+ prezintă o foarte bună compatibilitate cu alte produse de tratare a semințelor și datorită pH-ului optim, care îmbunătățește calitatea amestecului și asigură o acțiune bună și a pesticidelor, și a nutrienților.

În plus, aplicarea WUXAL®  Terios Mn+ asigură o fluiditate la semănat îmbunătățită. Abraziunea este scăzută, deci pierderile de substanțe utile sunt limitate. Aceste caracteristici fac ca WUXAL® Terios Mn+ să poate fi utilizat foarte ușor cu toate echipamentele de aplicat tratament sămânță.

Difend Extra®. Gardă de corp, fir cu fir

Pentru că am vorbit despre compatibilitatea excelentă a WUXAL® Terios Mn+ cu alte produse de protecție, vă prezentăm în continuare beneficiile fungicidului Difend Extra®, astfel încât să le aplicați împreună. În acest fel, pe lângă nutriția excelentă, vă veți asigura că atacurile bolilor asupra tinerei culturi sunt limitate.

După cum știți, solul reprezintă modul de transmitere a multor boli, așa că acțiunea locală, pe semințe, are un grad ridicat de eficiență. Difend Extra® prezintă un spectru larg de protecție, în care se numără fuzarioza, mălura comună, mălura pitică, septorioza etc., boli care se propagă din sol, încă de la semănat.

Eficiența fungicidului Difend Extra® se datorează celor două substanțe active, difenoconazol, cu acțiune sistemică, și fludioxonil, cu efect de contact. Fludioxonil este obținut dintr-un compus natural antifungic produs de bacterii din sol, astfel încât produsul creează o zonă protectoare în jurul plantei, reducând semnificativ atacul bolilor și asigurând o protecție de durată împotriva acestora.

 

Referințe dăunători

Carență de azot cereale păioase

Ai nevoie de consultanță de specialitate?