Publicat în Creșterea productivității

KWIZDA NO FOAM este un agent antispumant, pe bază de emulsie de silicon 20%, care se utilizează în rezervorul de amestec la fiecare tratament cu produse de protecție a plantelor, în vederea reducerii sau prevenirii formării de spumă în mixurile de tratare. KWIZDA NO FOAM este recomandat mai ales atunci când se utilizează produse pe bază de glifosat sau mai multe produse de tratare concomitent (o situație frecventă, deoarece o singură trecere înseamnă, pe lângă economie de resurse, și o eficacitate mai ridicată a tratamentului, care oferă un cumul de efecte: antifungic, insecticid, fertilizare etc).

Pentru succesul tratamentului fitosanitar, trebuie respectată ordinea de introducere a produselor în rezervor. O practica uzuală a devenit și utilizarea adjuvanților care să împiedice apariția spumei. Un astfel de produs nou, cu foarte bune proprietăți antispumante, este KWIZDA NO FOAM. Odată introdus în rezervor, în amestecul de tratare, va împiedica formarea spumei sau va duce la diminuarea ei. Astfel, evitați risipa inputurilor și a timpului programat cu tratamentele.

Antispumantul KWIZDA NO FOAM este un agent antispumant, pe bază de emulsie de silicon 20%, care se utilizează în rezervorul de amestec la fiecare tratament cu produse de protecție a plantelor, în vederea reducerii sau prevenirii formării de spumă în mixurile de tratare.

Cum se formează spuma în rezervor?

Apariția spumei ridică întotdeauna un semn de întrebare, deoarece poate fi semnul unei incompatibilități între substanțele din amestec, respectiv a unei reacții care să afecteze calitatea tratamentului, afectând investiția de bani și de timp.

De asemenea, pentru a menține calitățile substanțelor din amestec, este necesară agitarea continuă a acestuia. În aceste condiții, este favorizată apariția spumei în rezervor, care de multe ori afectează aplicarea.

KWIZDA NO FOAM este recomandat mai ales atunci când se utilizează produse pe bază de glifosat sau mai multe produse de tratare concomitent (o situație frecventă, deoarece o singură trecere înseamnă, pe lângă economie de resurse, și o eficacitate mai ridicată a tratamentului, care oferă un cumul de efecte: antifungic, insecticid, fertilizare etc).

La aplicarea KWIZDA NO FOAM, este necesar să țineți cont de ordinea corectă de introducere a produselor în rezervorul de tratare și care, în linii mari, este aceasta: apă (cu un pH cât mai apropiat de valoarea 7 - neutru), agentul antispumant, fertilizanții și celelalte produse solide, produsele cu formulare pe bază de apă, produsele pe bază de ulei, iar apoi completați din nou cu apă.

Modul de acțiune al emulsiei de silicon

Bulele de aer din spumă sunt dificil de eliminat, fiind stabilizate de o peliculă creată de tensiunea superficială a soluției. Emulsia de silicon are tensiune mai scăzută, drept urmare, peretele bulelor de spumă se subțiază și poate dispărea.

Emulsiile pe bază de silicon sunt preferate ca agent antispumant datorită caracteristicilor speciale: reactivitate redusă, acțiune rapidă și persistentă de „spargere a spumei”, efect bun cu doze mici, compatibilitate cu un interval mărit de valori ale pH-ului.

Beneficiile utilizării antispumantului KWIZDA NO FOAM

  • Împiedică formarea spumei
  • Este necesară o doză redusă la hectar
  • Produsul este ușor de folosit

Doză și mod de utilizare KWIZDA NO FOAM

KWIZDA NO FOAM este utilizat în concentrație de 0.005% (5 ml/100 I volum de soluție), înainte de introducerea produselor de protecție a plantelor, și înainte de umplerea finală a rezervorului cu apă. Se va evita introducerea produsului în tancul uscat, momentul optim este la jumătatea alimentării cu apă. Unele produse fac mai multă spumă; este posibil să fie nevoie de o ajustare a dozei, în consecință. Factori precum temperatura sau gradul de agitare al amestecului vor scădea sau diminua cantitatea necesară.

Produsul poate fi utilizat la toate culturile agricole și horticole:

  • la realizarea amestecului, pentru evitarea apariției sau scurgerii spumei
  • atât în agricultura convențională, cât și în cea organică
  • în timpul pulverizării propriu-zise. KWIZDA NO FOAM se poate aplica direct pe spuma formată. Așteptați încetarea mișcării lichidului, iar apoi adăugați suficient produs pentru eliminarea spumei

Umplerea rezervorului trebuie realizată sub supravegherea utilizatorului, pentru a observa eventuala spumă apărută și pentru a acționa în consecință.  Se poate folosi în amestec cu majoritatea produselor de protecție a plantelor și fertilizanți (dar se recomandă efectuarea unui test de compatibilitate în prealabil).

Ai nevoie de consultanță de specialitate?