Publicat în Creșterea productivității

KANTOR este un adjuvant de excepție, ce conține agenți de tamponare, umectare și prezintă caracteristici de surfactant, prin care asigură: stabilitatea de nivel superior a amestecului din tank-mix, efect antidrift remarcabil, dispersia superioară a tratamentului pe frunză, aderența și absorbția mărite a substanțelor active în plantă. Toate aceste beneficii ajută la optimizarea eficacității tratamentelor compuse din mixuri ale produselor de protecție și nutriție, maximizând efectele acestora asupra plantelor de cultură.

Utilizarea adjuvanților ca parteneri ai produselor de protecție a plantelor s-a dovedit mereu o practică utilă, pornind de la dependența eficacității tratamentelor fitosanitare de condițiile meteo, precum și de la faptul că, în combinație cu anumite substanțe naturale sau de sinteză, fungicidele și insecticidele pot manifesta efecte îmbunătățite sau pot înregistra o durată mai mare de acțiune.

Integrarea substanțelor auxiliare în protecția plantelor datează încă din secolul 18, când aditivi simpli din diverse surse (rășini, melasă, glucoză, cazeină, etc.) erau amestecați cu soluțiile pe bază de sulf sau cupru, în vederea amplificării acțiunii acestora. În agricultura modernă, aceste substanțe complementare, clasificate în nomenclator ca adjuvanți, îndeplinesc un rol semnificativ, în baza unor criterii specifice de diferențiere (originea, structura chimică, mecanismul de acțiune sau tipul de agenți conținuți).

Pornind de la necesitatea de a integra soluții sustenabile în tehnologiile din ferme, adjuvantul KANTOR este un produs inovator, lider pe piața europeană, recomandat pentru stabilizarea soluțiilor complexe de stropit, din categoria produselor de protecție a plantelor și a fertilizanților. Noul adjuvant corespunde atât agriculturii convenționale, cât și organice, conform Reg. UE 848 / 2018.

KANTOR este un adjuvant de excepție, ce conține agenți de tamponare, umectare și prezintă caracteristici de surfactant, prin care asigură:

  • stabilitatea de nivel superior a amestecului din tank-mix,
  • efect antidrift remarcabil
  • dispersia superioară a tratamentului pe frunză,
  • aderența și absorbția mărite a substanțelor active în plantă.

Toate aceste beneficii ajută la optimizarea eficacității tratamentelor compuse din mixuri ale produselor de protecție și nutriție, maximizând efectele acestora asupra plantelor de cultură.

Produsul este formulat pe bază de trigliceride alkoxilate, cu proprietăți emulsifiante unice, substanțe recunoscute pentru profilul toxicologic scăzut asupra mediului înconjurător, fiind unele dintre cele mai non-invazive tipuri de surfactanți. Produsul poate fi utilizat cu succes și în tratamentele cu volum redus de apă, fără a genera fitotoxicitate asupra plantelor de cultură.

KANTOR prezintă compatibilitate cu toate produsele de protecție a plantelor omologate la culturile agricole și horticole, cu respectarea dozei adecvate pentru capacitatea rezervorului echipamentului de pulverizare, astfel încât diluția să fie de 0,15% în volumul de apă final.

La cereale de toamnă și de primăvară, poate fi aplicat împreună cu fungicidele pe bază de triazoli și morfolinice de la sfârșitul înfrățirii (BBCH 21), până la finalul înfloririi (BBCH 69), în doză de 0,3 l/ha. Pentru utilizarea împreună cu celelalte produse de protecție a plantelor, se poate aplica până la BBCH 52 (1/4 inflorescență apărută).

Ai nevoie de consultanță de specialitate?