Publicat în Creșterea productivității

Imperis Ultra® își datorează extraordinara eficiență sinergiei dintre cele două substanțe active, fluxapiroxad 75 g/l – din clasa carboxamidelor - și piraclostrobin 150 g/l – din grupa strobilurinelor. Remarcăm doar faptul că cele două substanțe active din Imperis Ultra®  prezintă efecte complementare: fluxapiroxad are efect curativ, deci acționează în forță atunci când infestarea s-a manifestat deja, iar piraclostrobin are efect preventiv, de împiedicare a apariției ulterioare a bolilor

În agricultură sunt și lucruri pe care le poți controla. De exemplu, așteptările privind evoluția unei culturi cât mai puțin expuse în fața patogenilor cunoscuți. Pentru că bolile produse de ciuperci reprezintă unul dintre pericolele cele mai semnificative pe care le întâmpină culturile de cereale, iar împotriva acestora sunt necesare atât măsuri de prevenție, cât și de control în cazul în care s-au instalat deja. Investiția în tratamente este și mai bună atunci când produsele aplicate nu intervin doar pentru controlul bolilor, ci și pentru sporirea vitalității culturii și a capacității de asimilare. Aceasta se traduce printr-un beneficiu suplimentar, constând în creșterea producției și a calității acesteia. Pentru a obține un preț de vânzare cât mai bun, vă recomandăm utilizarea noului fungicid Imperis Ultra®, care previne și combate boli importante, cum sunt septorioza făinarea și pătarea reticulară, dar care poartă și un pachet suplimentar de avantaje.

Imperis Ultra®. Două substanțe active sinergice pentru eficiență peste așteptări

Imperis Ultra® își datorează extraordinara eficiență sinergiei dintre cele două substanțe active, fluxapiroxad 75 g/l – din clasa carboxamidelor - și piraclostrobin 150 g/l – din grupa strobilurinelor. Remarcăm doar faptul că cele două substanțe active din Imperis Ultra®  prezintă efecte complementare: fluxapiroxad are efect curativ, deci acționează în forță atunci când infestarea s-a manifestat deja, iar piraclostrobin are efect preventiv, de împiedicare a apariției ulterioare a bolilor.

Descrise separat, acțiunea fiecăreia dintre cele două substanțe este deosebit de puternică:

  • Fluxapiroxad: are efect curativ, de lungă durată. Această substanță activă are o solubilitate foarte ridicată, ceea ce înseamnă că este capabilă să intre rapid în celulele patogenului și să le blocheze funcționarea, ceea ce conferă produsului eficiență în combatere, prin stoparea creșterii patogenului. De asemenea, fluxapiroxad are calitatea de a fi absorbit rapid și translocat în întreaga plantă, ceea ce duce la protecția tuturor organelor, inclusiv a frunzelor tinere. De asemenea, această substanță crește gradul de vitalitate al plantelor prin limitarea influenței patogenilor.

  • Piraclostrobin: are acțiune preventivă foarte bună împotriva unor boli importante la cereale (septorioză, rugină, făinare). Acționează blocând producția de energie a patogenului, iar efectul său este de lungă durată.

Datorită efectului combinat al acestor două substanțe, Imperis Ultra® oferă un control excelent al bolilor la grâu și orz pe toată perioada de vegetație și împotriva unui spectru larg de boli.

Mai mult decât protecție eficientă, Imperis Ultra® înseamnă productivitate și calitate.

Imperis Ultra® prezintă beneficii privind dezvoltarea plantelor, cum ar fi stimularea vitalității plantelor, absorbția îmbunătățită de nutrienți și funcții fiziologice îmbunătățite. Aceste caracteristici se traduc prin producții mai mari și printr-o o calitate mai ridicată a producției, cu preț de vânzare crescut.

Culturile sănătoase sunt mai productive. Fungicidul Imperis Ultra® contribuie la o stare optimă de sănătate a culturii, fapt ce permite utilizarea maximă a resurselor pentru creșterea productivității și a calității producției. În plus, aplicarea acestui produs creşte rata de asimilare prin suprafaţa foliară datorită reducerii pătării fiziologice, a arsurilor solare. Acestea afectează suprafața foliară, ceea ce reduce fotosinteza și capacitatea plantelor de a asimila normal substanțele utile. De asemenea, diminuează stresul prin reducerea hormonului etilenă. Acest hormon mediază creșterea frunzelor tinere în condiții de stres, reducând creșterea celulelor prin blocarea diviziunii celulare. Practic, Imperis Ultra® împiedică reacția de oprire din dezvoltare a plantelor aflate sub stres.

Utilizarea acestui produs determină creşterea nivelului de azot absorbit, fapt ce determină producţii ridicate. Această calitate se recunoaște prin efectul de înverzire a culturii după aplicare. Alte efecte fiziologice înregistrate după aplicarea Imperis Ultra® sunt creșterea rezistenței tulpinilor și o utilizare mai eficientă a apei. Studiile au demonstrat faptul că, la aplicarea Imperis Ultra®, plantele necesită mai puţină apă pentru producerea unui kilogram de seminţe, ceea ce înseamnă producții mai bune chiar și în condiții de precipitații scăzute.

În plus, produsul asigură fermierilor beneficiul flexibilității în aplicare: Imperis Ultra® este printre puținele fungicide omologate la cereale păioase ce se pot aplica pe întreaga perioadă a înfloritului. Doză recomandată: 0,75 - 1 l/ ha.

În concluzie, tratamentul cu fungicidul Imperis Ultra® asigură atât culturi sănătoase și cu un grad crescut de vitalitate, cât și flexibilitate în aplicare și productivitate ridicată.

Referințe dăunători

Rugina cerealelor

Puccinia spp.

Septorioza cerealelor

Septoria nodorum, Septoria tritici

Ai nevoie de consultanță de specialitate?