Publicat în Creșterea productivității

Imperis Ultra® combate principale boli ale culturilor de cereale păioase precum făinarea (Erysiphe graminis), septorioza (Septoria spp), rugina brună și rugina galbenă (Puccinia spp). Comparativ cu alte produse, fungicidul Imperis Ultra® aduce beneficii suplimentare în schema tehnologică de primăvară la cereale, prin creșterea productivității și obținerea unor producții de calitate.

Avem nevoie de vești bune, așa că iată una dintre ele: anul acesta pare a fi prielnic pentru culturile de  cu un produs care să-i ajute să valorifice acest context favorabil. Este vorba despre fungicidul Imperis Ultra®, dedicat culturilor de cereale păioase, pe bază de fluxapiroxad 75 g/l și piraclostrobin 150 g/l.

Fungicidul perfect pentru sezonul curent

În ultima perioadă, în diverse zone ale țării s-au înregistrat precipitații. Desigur, acesta este un aspect pozitiv, dar ploile au întârziat efectuarea lucrărilor necesare. De asemenea, umiditatea crescută este favorabilă pentru instalarea bolilor provocate de ciupercile patogene. În aceste condiții, vă recomandăm aplicarea fungicidului Imperis Ultra®, ce combate boli precum făinarea (Erysiphe graminis), septorioza (Septoria spp), rugina brună și rugina galbenă (Puccinia spp). Fermierii se tem de aceste boli care afectează suprafața foliară, fapt care, la rândul său prezintă influență negative asupra proceselor de fotosinteză, asimilație sau respirație. De asemenea, afectează spicele, per ansamblu, acțiunea bolilor conducând la scăderi semnificative de producție. Deși instalarea ciupercilor dăunătoare este favorizată de temperaturi ridicate, totuși temperaturile actuale sunt suficiente pentru ca atacurile și proliferarea să se producă, mai ales în ceea ce privește septorioza și făinarea, active chiar și în condiții de temperaturi mai reduse.

Imperis Ultra®. Două substanțe active cu efect țintit împotriva bolilor de primăvară la cereale.

Imperis Ultra®, fungicid cu eficiență ridicată împotriva patogenilor menționați, prezintă două substanțe active, cu efect sinergic: fluxapiroxad (75 g/l), din clasa carboxamidelor, și piraclostrobin (150 g/l), din grupa strobilurinelor, pe care vi le readucem în atenție datorită potențialului ridicat de atac al bolilor, specifice perioadei și condițiilor actuale.

  • Fluxapiroxad inhibă producția de energie la nivel celular și stopează creșterea celulelor patogenilor. Această substanță este liposolubilă, ceea ce îi permite să perturbe funcționarea membranele celulare ale patogenului și să afecteze organismul dăunător începând cu nivelul de bază, celular. Caracterul hidrosolubil al fluxapiroxadului asigură absorbția eficientă și transportul rapid în întreaga plantă, de unde rezultă protecția foarte bună oferită inclusiv frunzelor tinere. Fluxapiroxad are efect curativ, de lungă durată. De asemenea, această substanță influențează pozitiv vitalitatea plantelor.
  • Piraclostrobin prezintă acțiune preventivă foarte puternică împotriva infestărilor fungice, iar efectul său este de lungă durată.

Imperis Ultra®. Productivitate crescută și calitate a producției

Comparativ cu alte produse, fungicidul Imperis Ultra® aduce beneficii suplimentare în schema tehnologică de primăvară la cereale, prin creșterea productivității și obținerea unor producții de calitate:

  • caracteristicile substanțelor active fac ca Imperis Ultra® să stimuleze vitalitatea și dezvoltarea plantelor;
  • Imperis Ultra® asigură protecția frunzelor, organe afectate cu precădere de boli. De asemenea, creşte rata de asimilare prin suprafaţa foliară prin reducerea pătării fiziologice (arsurile solare). Astfel, produsul ajută la absorbția nutrienților, fapt ce susține creșterea și productivitatea culturilor. Astfel, datorită funcțiilor fiziologice îmbunătățite, produsul contribuie la sporul de producție și la obținerea unei calități mai ridicate.
  • Imperis Ultra® contribuie la diminuarea efectelor stresului asupra culturilor. Produsul acționează prin reducerea fitohormonului etilenă, ce mediază creșterea frunzelor tinere în condiții de stres, reducând creșterea celulelor prin blocarea diviziunii celulare.

Efectele aplicării Imperis Ultra, în doză de 0,75 – 1 l/ha, sunt vizibile cu ochiul lber, datorită efectului de înverzire a culturii după aplicare. Alte efecte fiziologice înregistrate după aplicarea acestui fungicid :

  • creșterea rezistenței tulpinilor
  • utilizarea mai eficientă a apei: la aplicarea Imperis Ultra®, plantele necesită mai puţină apă pentru producerea unui kilogram de seminţe.

Totodată, Imperis Ultra® prezintă beneficiul flexibilității: se poate aplica pe întreaga perioadă a înfloritului. Pentru un plus de aderență, rezistență la spălare și durată a eficienței, vă recomandăm asocierea tratamentului cu adjuvantul Designer®.

Referințe dăunători

Rugina cerealelor

Puccinia spp.

Septorioza cerealelor

Septoria nodorum, Septoria tritici

Ai nevoie de consultanță de specialitate?