Publicat în Combaterea dăunătorilor

Alliance 660 WG® conține două substanțe active, ceea ce îi asigură un efect complex și o capacitate sporită de eliminare a buruienilor. Aplicat dupa răsăritul buruienilor, Fence® este absorbit într-o oarecare măsură și prin frunze deoarece afectează țesuturile meristemice. Aceasta înseamnă că flufenacetul are capacitatea de a inhiba diviziunea celulară și creșterea țesuturilor din lăstari și rădăcini.

Buruienile sunt plante din flora spontană care împiedică dezvoltarea firească a plantelor de cultură, diminuându-le cantitatea de apă și nutrienții disponibili. De asemenea, aceste plante nedorite diminuează cantitatea de lumină și pot determina o insuficientă aerisire a culturii, factor ce crește riscul de instalare a bolilor fungice. De aceea, este foarte important să luați măsuri cât mai puternice, de timpuriu. În acest fel, nu veți periclita nici productivitatea, nici investițiile în fertilizare sau irigații pe care le realizați pe terenurile dumneavoastră.

Alliance 660 WG® – Erbicid pe bază de diflufenican și metsulfuron-metil

Alliance 660 WG® conține două substanțe active, ceea ce îi asigură un efect complex și o capacitate sporită de eliminare a buruienilor.  Alliance 660 WG® combină acțiunea de contact a componentei diflufenican cu efectul sistemic prezentat de metsulfuron-metil.

Diflufenican, din clasa piridincarboxamidelor, atacă buruienile din interiorul acestora, stopându-le dezvoltarea. Asimilarea acestei substanțe de către plantele nedorite inhibă sinteza carotenoidelor. În urma acestui proces, plantele  manifestă cloroză, adică procesul de sinteză a clorofilei se oprește. Fermierul poate observa că buruienile tratate își schimbă culoarea, devenind galben sau maro. Ulterior, apar necrozele, iar buruienile mor.

Metsulfuron-metil, din clasa sulfonilureicelor, care inhibă enzima acetolactat sintază (ALS). Această substanță se absoarbe prin frunze și rădăcină, fiind apoi translocată în vârfurile de creștere ale plantelor. Drept urmare, este stopată diviziunea celulară a lăstarilor și a rădăcinilor, ceea ce va stopa la început dezvoltarea plantelor, care vor deveni o concurență tot mai slabă pentru culturi. În timp , se observă moartea buruienilor din sola tratată.

Produsul este caracterizat prin selectivitate ridicată la cereale, precum și printr-un bun efect rezidual.

Printre buruienile dicotiledonate anuale și perene sensibile la efectul Alliance 660 WG amintim turița (Galium aparine), ventrilica (Viorica spp), rocoina (Stellaria media) si trei-frați-pătați (Viola arvensis)

Aplicare Alliance 660 WG®

Produsul se aplică de la apariția primei frunze (BBCH 10) până la sfârșitul înfrățirii (BBCH 29). Cantitatea de apă recomandată este de 200 - 400 litri/ha. Când plantele de cultură sunt dezvoltate, se recomandă cantitatea maximă, respectiv 400 l apă/ha. DOZĂ: 0,1 kg/ ha

Noul erbicid Fence – efect de durată pentru câmpuri curate

Substanța activă din noul erbicid Fence este flufenacet, care prezintă acțiune sistemică și este absorbit de rădăcinile și hipocotilul buruienilor germinate, iar prin vasele conducătoare este transportat la nivelul țesuturilor de creștere. Cercetările au constatat eficiența ridicată a substanței active flufenacet la unele buruieni mai puțin sensibile la alte erbicide, cum sunt cele pe bază de inhibitori ai acetolactat sintazei (ALS), în cazul aplicării la sol. De aceea, recomandăm aplicarea erbicidelor Alliance 660 WG® și Fence® împreună, pentru eliminarea unui număr cât mai mare de buruieni.

Aplicat dupa răsăritul buruienilor, Fence® este absorbit într-o oarecare măsură și prin frunze deoarece afectează țesuturile meristemice. Aceasta înseamnă că flufenacetul are capacitatea de a inhiba diviziunea celulară și creșterea țesuturilor din lăstari și rădăcini.

Acest erbicid prezintă acțiune reziduală pe toată perioda de aplicare, până la primul înghet. Acest aspect este avantajos pentru fermier deoarece conferă produsului o utilitate deosebită în ceea ce privește protejarea culturii de buruieni o perioadă îndelungată.

Fence® controlează buruienile în curs de răsărire și pe cele abia răsărite. Dintre speciile cele mai bine controlate, numim buruienile monocotiledonate iarba vântului (Apera spica-venti), coada vulpii (Alopecurus myosuroides), hirușor (Poa annua), raigras (Lolium spp.).

APLICARE

Acțiunea peliculară este influențată semnificativ de pregătirea terenului și de umiditatea solului. DOZĂ FLEXIBILĂ: 0,25-0,5 l/ha 

Referințe dăunători

Coada vulpii

Alopecurus myosurides

Iarba vântului

Apera spica venti

Ai nevoie de consultanță de specialitate?