Publicat în Combaterea dăunătorilor

VERNOIL® este recomandat pentru livezile de măr, păr, prun, cireș, cais, piersic, nectarin, dar și în plantațiile de viță-de-vie. Tratamentul cu acest produs este cu atât mai necesar, cu cât în sezonul anterior ați observat prezența dăunătorilor, datorită faptului că manifestă o eficiență ridicată în combaterea dăunătorilor cheie.

După recoltare, munca în livadă nu se încheie. Pomicultorii știu că perioada aceasta este foarte importantă pentru pregătirea următorului sezon și că livezile au nevoie de lucrări de întreținere și de igienizare, utile pentru a limita atacurile dăunătorilor în anul viitor. Rezultatul tratamentelor fitosanitare din timpul repausului vegetativ depinde de calitatea tratamentelor, de aceea livada dumneavoastră are nevoie de un produs eficient.

Un nou produs pentru protecția livezilor contra păduchilor țestoși, păduchelui lânos, acarienilor și afidelor

VERNOIL® (a doua denumire comercială a produsului OVIPRON TOP®) este un insecticid-acaricid pe bază de ulei de parafină (800g/L), cu acțiune de contact, ce are ca efect asfixierea dăunătorilor în toate stadiile lor de dezvoltare (adult, larve și ouă). Produsul este ușor de manevrat, fluid chiar și la temperaturi scăzute, formând o peliculă pe suprafața scoarței.

VERNOIL® este recomandat pentru livezile de măr, păr, prun, cireș, cais, piersic, nectarin, dar și în plantațiile de viță-de-vie. Tratamentul cu acest produs este cu atât mai necesar, cu cât în sezonul anterior ați observat prezența dăunătorilor, datorită faptului că manifestă o eficiență ridicată în combaterea dăunătorilor cheie, precum: păduchii țestoși (Quadraspidiotus perniciosus, Parthenolecanium corni), păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), acarienii (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus spp.) și afidele (Aphis spp.).

De ce este necesară utilizarea produsului VERNOIL®

În urma deciziei luate la nivel european, combinațiile gata-formulate de ulei și insecticide au fost retrase de pe piață. De asemenea, soluțiile care se aplică în vegetație sunt din ce în ce mai puține, o gamă largă de produse insecticide consacrate fiind interzise în ultima perioadă, în timp ce omologarea de noi soluții insecticide a devenit o misiune aproape imposibil[. Acest lucru va conduce la extinderea dăunătorilor agresivi, menționați anterior, în pomicultură și viticultură, și, de asemenea, la creșterea riscului de apariție a fenomenului de rezistență.

Pentru evitarea acestor situații și reducerea semnificativă a numărului de tratamente cu insecticide pe toată perioada de vegetație, utilizarea produsului VERNOIL® reprezintă o soluție indispensabilă pentru reducerea rezervei unei game largi de dăunători problemă în pomicultură și viticultură, și, implicit, a pagubelor cauzate de aceștia.

Moment de aplicare

Aplicarea produsului VERNOIL® se poate face începând încă din toamnă, după căderea frunzelor, în ferestrele iernii când condițiile climatice permit acest lucru, sau primăvara, la pornirea în vegetație, până la faza de dezmugurit. Tratamentele se efectuează când temperatura aerului este pozitivă și nu urmează îngheț, ploi sau ninsori în zilele următoare.

Pentru eficiență maximă, vă recomandăm să efectuați tratamentul cu VERNOIL® printr-o îmbăiere completă a pomilor, după tăierile de întreținere și fructificare. Pentru creșterea eficacității soluției de tratare asupra dăunătorilor, este indicat amestecul cu insecticidul HARPUN®, pe bază de piriproxifen. Pentru a diminua rezerva unei game largi de boli, puteți opta pentru un produs pe bază de cupru, cum este FLOWBRIX®.

Referințe dăunători

Acarianul roșu al pomilor

Panonychus ulmi

Ai nevoie de consultanță de specialitate?