Publicat în Creșterea productivității

Calitatea legumelor și gustul bun înseamnă preț ridicat la raft. Un obiectiv important, ce poate fi atins prin aplicarea fertilizantului foliar WUXAL K40. Acest produs oferă o cantitate crescută de potasiu, ce susține procesele de acumulare a zaharurilor, a vitaminelor și a altor substanțe care conferă calități organoleptice (aromă, dulceață).

Culturile de legume au cerințe nutritive complexe. Totuși, când este vorba despre calitatea producției, un nutrient trebuie oferit cu predilecție, iar acesta este potasiul.

Aplicarea foliară a potasiului s-a dovedit deosebit de eficientă pentru obținerea unor recolte superioare calitativ, de aceea, legumicultorii pot apela cu încredere la aces t impuls energetic și nutritiv.

Semnele carenței de potasiu

Insuficienta aprovizionare cu potasiu se poate observa asupra întregii plante:

  • încetarea vizibilă a creșterii și chiar stoparea sa: Plantele prezintă internodii scurte, au un aspect firav și se rup repede (carența de potasiu scade cantitatea de celuloză și debilitează global planta);
  • cloroze și arsuri la nivelul frunzelor: Frunzele își modifică aspectul, se răsucesc, se brunifică și prezintă cloroze. Carența de potasiu se manifestă mai ales la frunzele de la bază, foarte mature.
  • plantele au tendința de a se veșteji, sunt deshidratate și prezintă port ofilit: Respirația se intensifică și determină creșterea consumului de apă. În perioadele de secetă, acest aspect pune sub semnul întrebării viabilitatea plantei. De asemenea, plantele devin mai sensibile la dăunători.
  • productivitatea este limitată.

WUXAL K40. Calitate pentru calitate

Calitatea legumelor și gustul bun înseamnă preț ridicat la raft. Un obiectiv important, ce poate fi atins prin aplicarea fertilizantului foliar WUXAL K40. Acest produs oferă o cantitate crescută de potasiu, ce susține procesele de acumulare a zaharurilor, a vitaminelor și a altor substanțe care conferă calități organoleptice (aromă, dulceață).

Potasiul este unul dintre elementele cele mai importante pentru dezvoltarea plantelor, contribuind la metabolismul carbohidraților, utilizarea apei, formarea fructelor. Totodată, el contribuie la reglarea regimului hidric în celulă și a respirației prin controlul activității stomatelor. Potasiul este implicat în procesul de fotosinteză, stimulează funcţionarea unor enzime care participă în procesul de respiraţie şi în metabolismul hidraţilor de carbon, în metabolismul azotului (reglând absorbţia azotului de către plante, prelucrând nutriţia amoniacală, oxidarea amoniacului, si reducerea nitraţilor din produsul finit) și în sinteza vitaminelor.

Carenta de potasiu la tomate

Wuxal K40 sporește rezistența plantelor la boli și dăunători, contribuind la modificarea metabolismului plantei atunci când aceasta este atacată, fapt ce afectează nutriția patogenului.

O cantitate suficientă de potasiu prelungește perioada de păstrare. Nu în ultimul rând, potasiul este implicat în procesele legate de productivitate: carența de potasiu din sol determină o legare mai slabă și un număr mai scăzut de fructe. Culturi de legume la care WUXAL K40 și-a dovedit utilitatea: tomate, ardei, vinete, castraveți, morcovi, varză.

Produsul este recomandat în doză de 5 l/ha, pe durata perioadei de vegetație

Referințe dăunători

Carență de potasiu vinete

Carență de potasiu castraveți

Carență de potasiu conopidă

Carență de potasiu varză

Carență de potasiu ardei

Carență de potasiu tomate

Carență de potasiu pepene verde

Carență de potasiu ceapă

Ai nevoie de consultanță de specialitate?