IE is not supported! Please open this website in other browser.

Soluții 100% organice, omologate pentru agricultura ecologică

mouse

De ce acum, de ce ECO?

În acest moment, în Uniunea Europeană se desfășoară două proiecte majore cu impact important asupra agriculturii de pe continent. 

article-image

1.
Protecția biodiversității

Motivația: planeta și economia depind de biodiversitate, iar în ultimii 40 de ani numărul de specii sălbatice s-a diminuat cu 60%. Acest fapt ce ar putea perturba mecanisme naturale precum transformarea reziduurilor în resurse, curățarea naturală a aerului și a apelor, polenizarea și echilibrul climatic. Printre măsurile ce se impun pentru menținerea stabilității naturale se numără și reducerea cantității de pesticide utilizate, precum și a gradului de nocivitate pe care îl prezintă produsele folosite în agricultură.  

article-image

2.
Hrană din surse sustenabile

Proiectul, „From Farm to Fork”, își propune să ofere cetățenilor europeni hrană provenind din surse sustenabile, la un preț accesibil.

Măsuri concrete în privința pesticidelor:

  • reducerea cu 50% a utilizării și a riscului pesticidelor până în 2030;
  • reducerea cu 50% a utilizării pesticidelor periculoase.

Măsuri concrete în privința îngrășămintelor:

  • reducerea pierderii de îngrășăminte cu cel puțin 50%;
  • reducerea cantității de îngrășământ utilizat cu cel puțin 20% până în 2030.

De asemenea, obiectivul este ca pe 25% din terenul agricol din Europa să se practice agricultură ecologică („organic farming”) până în 2030. 

Scheme complete de tratament 100% ecologice pentru culturi de câmp și horticole

Kwizda Agro România vă pune la dispoziție produse de protecția plantelor și îngrășămite 100 % ecologice pentru culturile dumneavoastră și scheme complete de tratament. 

Ing. Andreia Lungu: ALGA600 ne asigură un gust bun al producției de roșii și o recoltă de calitate

La finalul lunii mai am pornit către AGRIMAN NATURA VIT din Prahova, unde am fost foarte plăcut surprinși de integritatea și sănătatea culturilor de legume în spațiile protejate, de foliajul bogat al acestora, de un verde intens, precum și de calitatea producției (gust, gramaj, consistență), caracteristici dezirabile într-o fermă care practică agricultură ecologică la un nivel superior. Rezultatele sunt remarcabile mai ales din perspectiva faptului că primăvara acestui an a venit cu foarte multe provocări pentru producătorii de legume: fluctuații mari de temperatură și lipsa iluminării naturale.

Recomandări pentru fermieri și tendințe în agricultura ecologică

În secțiunea noastră de articole puteți găsi recomandări de produse și de aplicare pentru tratamente bio, povești de succces ale fiermierilor care obțin profit din agricultura ecologică, precum și informații privind legislația europeană și normele în vigoare privind agricultura organică. 

Ai nevoie de consultanță de specialitate pentru culturi bio?