fbpx

Wuxal Sulphur. Producție de calitate la cultura de cereale

Standardele privind poluarea aerului au avut o urmare interesantă în ceea ce privește nutriția cerealelor: cantitățile mai reduse de sulf din atmosferă au făcut să fie mai frecvente deficiențele de sulf. Desigur, schimbarea de compoziție a aerului nu este singura cauză a lipsei de sulf, aceasta putând fi provocată de și de condițiile meteo nefavorabile și de aciditatea crescută a solului. La culturile de cereale, principala problemă ridicată de lipsa sulfului este producția mai slabă  și de calitate mai scăzută. Aceasta pentru că sulful este implicat în sinteza proteinelor și, deci, în obținerea unor indici de panificație mai crescuți. De aceea, astăzi vorbim din nou despre fertilizantul foliar Wuxal® Sulphur, ce s-a dovedit o sursă nutrițională excelentă pentru culturile de cereale.

Wuxal Sulphur pentru cultura de cereale

Beneficiile nutriționale ale sulfului

Asimilarea crescută a azotului

În general, culturile de toamnă sunt mai susceptibile instalării carenței de sulf față de culturile de primăvară. O cantitate insuficientă de sulf conduce la o fotosinteză mai slabă realizată de frunzele tinere. Această situație este cauzată de faptul că mai multe enzime ce implică sulful nu sunt funcționale.  Lipsa de sulf conduce la frunze tinere cu un aspect modificat (culoare mai deschisă decât normalul, deformări), acestea fiind primele simptome ale carenței.

Odată cu ieșirea din iarnă, cerealele trec printr-o perioadă de regenerare, în special a rădăcinilor și a frunzelor, urmată de reluarea dezvoltării. Pentru aceste procese, este necesară o bună aprovizionare cu azot.  Pentru a-i facilita asimilarea, este necesară prezența sulfului, care susține metabolizarea azotului. Fertilizantul foliar Wuxal® Sulphur conține și azot, deci din start efectele aplicării sale sunt puternice. Desigur, avantajul principal este că va ajuta plantele să folosească superior azotul, fie că provine din fertilizante foliare ori îngrășăminte la sol. Practic, Wuxal Sulphur face o pereche excelentă cu îngrășămintele clasice, eficientizându-le aplicarea.

Înfrățire mai bună

S-a constat că o cantitate optimă de sulf îmbunătățește înfrățirea la cereale.

Creșterea cantității de proteine

Sinteza de proteine din plante are loc datorită sinergiei azot-sulf. De aceea, pentru a vă asigura că veți avea recolte de foarte bună calitate și însemnate cantitativ, este necesar să oferiți culturii de cereale cantitatea necesară de sulf.

Toleranța la stres

Aplicat în toamnă, dar și mai târziu, în primăvară, buna aprovizionare cu sulf și alte microelemente conduce la creșterea toleranței la stres termic și îmbunătățește starea de sănătate a plantei.

Beneficiile aplicării fertilizantului foliar Wuxal Sulphur

Spre deosebire de produsele concurente, care conțin sulf elementar, greu de preluat de către plante, fertilizantul foliar Wuxal® Sulphur prezintă un conținut ridicat de sulf ușor absorbabil.

Produsul conține cea mai mare concentrație de sulf (dar și azot și microelemente)complet dizolvate. Aceasta face ca nutrienții din Wuxal Sulphur să fie 100% disponibili.

Wuxal Sulphur, ca și ceilalți fertilizanți foliari din gama Wuxal, este îmbunătățit cu o selecție de adjuvanți care conferă un randament crescut aplicării datorită aderenței foarte bune, capacității de reactivare prin precipitații și rouă, lipsei de reacție cu ale produse din amestec. În plus, produsul prezintă o compatibilitate ridicată și o absorbție excelentă.

Doză la cereale: 3-5 l/ha

Pentru mai multe informații privind fertilizarea foliară a culturii de cereale, vă invităm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.