fbpx

Wuxal®. Tehnologie de vârf pentru legumicultura ecologică

Gama eco WUXAL®: vă prezentăm fertilizanții și biostimulatorii WUXAL
ce se pretează culturilor ecologice de legume, în special celor din spațiile protejate.

Gama eco WUXAL® - Răsaduri

Legumicultura ecologică trebuie să îndeplinească simultan mai multe condiții: profitabilitate care să permită menținerea activității agricole, utilizarea unor tehnici care să reducă la maximum folosirea substanțelor chimice, potențial dăunătoare, precum și protecția mediului și a resurselor naturale. Atunci când cultivarea legumelor are loc în spații protejate, trebuie ca legumicultorii să țină cont de cerințele specifice de temperatură, umiditate, precum și de diferitele tipuri de stres biotic și abiotic ce pot surveni. În acest articol, ne propunem să vorbim despre fertilizanții și biostimulatorii Wuxal® ce se pretează culturilor ecologice de legume, în special celor din spațiile protejate.

Cerințele nutriționale ale legumelor

Legumele necesită intervenția fermierilor în sensul aprovizionării cu nutrienți sau cu alte elemente benefice în momentele principale de dezvoltare, prezentate succint astfel:

1. Răsaduri

Pentru a asigura vigoarea plăntuțelor, este necesar să le asigurați macronutrienții pentru o nutriție echilibrată. Fertilizantul foliar lichid Wuxal® Aminoplant este recomandat pentru îmbunătățirea dezvoltării radiculare la răsaduri și pentru a asigura supraviețuirea acestora după transplantare.

2. Transplantare

La acest moment, este necesar să ținem cont că plantele au cerințe mai mari de fosfor, în forme ușor asimilabile datorită (încă) slabei dezvoltări a rădăcinii, și potasiu. De asemenea, este foarte important să susținem plăntuțele cu aminoacizi care să conducă la o stare de vitalitate crescută și să asigure succesul transplantării. În această etapă, vă recomandăm aplicarea produselor Wuxal® Ascofol, bogat în aminoacizi, polizaharide și fitohormoni, precum și Wuxal® Aminoplant, un biostimulator lichid organic cu peptide și aminoacizi.

3. Dezvoltare vegetativă

Pentru dezvoltarea plantelor, este necesară aprovizionarea cu microelemente, dar și azot. Acestea sunt puse la dispoziția culturii dumneavoastră prin aplicarea Wuxal® Multimicro si Wuxal Amino. Wuxal Multimicro care este o soluție foarte concentrată în microelemente chelatate. Chelatarea asigură absorbția rapidă și sigură prin frunză, dar și transportul în plantă. Wuxal® Multimicro poate fi, de asemenea, utilizat și pentru aplicarea la sol. Wuxal Amino asigură plantelor o concentrție ridicată de azot organic, foarte necesar dezvoltării vegetative.

4. Înflorire

Wuxal® Aminoplant, care datorită conținutului de aminoacid Gama Aminobutiric, implicat în dezvoltarea tubului de polen, influențează pozitiv legarea. Azotul poate fi asigurat prin aplicarea produsului Wuxal® Amino, care asigură și o toleranță crescută la stres a plantelor.

5. Coacere

Wuxal® Aminocal reprezintă o sursă excelentă de calciu, element ce conferă rezistență la depozitare și susține obținerea unei recolte de calitate.

Gama eco WUXAL® - Roșii

Fertigarea

Fertigarea este o metodă tot mai des folosită de aplicare a nutrienților odată cu apa necesară dezvoltării legumelor. Beneficii:

 • aplicarea fazială, cu un control mai bun asupra evoluției culturii;
 • adaptarea mai bună la necesitățile culturii;
 • costuri mai reduse la aplicarea de fertilizant;
 • randament mai bun al aplicării prin reducerea pericolului de levigare.

În spațiile protejate, umiditatea poate crea probleme legumicultorilor prin favorizarea dezvoltării ciupercilor dăunătoare. Fertigarea menține frunzele uscate, de aceea acest procedeu este deosebit de avantajos.

În cazul fertigării, este necesară utilizarea unor produse 100% solubile în apă. Produsele Wuxal Multimicro, Amino, Aminoplant sunt ideale pentru acest tip de aplicare deoarece nu lasă reziduuri în instalația de aplicare.

Produsele Wuxal dedicate legumiculturii ecologice

1. Wuxal Ascofol. Biostimulator pe bază de extract de alge cu B, Mn și Zn
 • Polizaharidele din Wuxal Ascofol cresc coeficientul de absorbție a elementelor nutritive în plantă. De asemenea, stimulează fotosinteza și stimulează producerea de fitoregulatori, cu rolul de a întârzia procesul de senescență.
 • Cirochininele, auxinele si giberelinele optimizează procesele plantelor; citochininele stimulează diviziunea celulară, iar auxinele susțin reducerea stresului oxidativ din celulele plantei și a stresului termic (seceta).
 • Betaina este aminoacidul cu cel mai bun rezultat împotriva stresului la plante.
 • Microelementele contribuie la dezvoltarea sănătoasă a plantelor, iar planta se dezvoltă la capacitate maximă
2. Wuxal Amino. Biostimulator lichid organic, bogat în azot, peptide și aminoacizi.
 • Eficient pentru întărirea sistemului imunitar al plantelor.
 • Mărește cantitatea și calitatea recoltei, în special în condiții de stres.
 • Îmbunătățește legarea fructelor, mărimea acestora și coloritul.
 • Produs 100% natural.
 • Aport ridicat de azot organic.
3. Wuxal Aminoplant. Biostimulator natural lichid NPK de origine vegetală
 • Wuxal Aminoplant este bogat în aminoacidul natural Gama Aminobutiric, care îmbunătățește legarea și stimulează sistemul natural de luptă a plantelor contra patogenilor.
 • Îmbunătățește calitatea răsadurilor și crește capacitatea acestora de a trece peste șocul transplantării.
 • Produsul se aplică foliar și radicular.
 • Wuxal Aminoplant are proprietăți excelente de sticker, crescând eficacitatea pesticidelor din amestec.
4. Wuxal Aminocal. Biostimulator lichid organic cu Ca, Polipeptide, Mn și Zn
 • Wuxal Aminocal reprezintă o sursă de calciu, mangan și zinc. Prezintă un pH optim pentru absorbția calciului, chiar și în cazul fructelor mature.
 • Peptidele conținut reduc tensiunea superficială a soluției de tratare. Astfel, aderența pe frunză sporește, iar randamentul aplicării crește semnificativ.
 • Wuxal Aminocal îmbunătățește perioada de depozitare de după recoltare și asigură unui colorit uniform și intens.
 • Nu conține azot mineral. Drept urame, este exclusă dezvoltarea târzie a lăstarilor.
5. Wuxal Multimicro. Soluție foarte concentrată în microelemente
 • Chelatarea micronutrienților conferă aplicare sigură, împiedicându-i să intre în reacție cu alți compuși din amestecul de tratare.
 • Asigură aprovizionarea cu magneziu și sulf.
 • Acoperă excelent frunzele și prezintă aderență foarte bună.
 • Compatibilitate excelentă cu majoritatea pesticidelor.
Schemă tehnologică - Gama eco WUXAL® - Tomate în spații protejate
Schemă tehnologică – Gama eco WUXAL® – Tomate în spații protejate

Pentru mai multe informații privind culturile ecologice de legume, vă invităm să contactați Reprezentanții Kwizda Agro Romania.