fbpx

Wuxal Boron Plus, pentru încă un sezon reușit la rapiță

Beneficiile Wuxal Boron Plus la Rapiță

Iarna aceasta a fost blândă, deși destul de secetoasă în multe zone. Totuși, putem spune că acei fermieri care au pariat pe rapiță au avut o bună intuiție pentru sezonul curent. Dar mai e mult până la recoltare, de aceea vă recomandăm să acordați atenție sporită nutriției acestei culturi pentru că plantele bine hrănite sunt mai tolerante la stres și se vor dovedi mai productive. De aceea, astăzi vorbim din nou despre avantajele oferite de fertilizantul foliar Wuxal Boron Plus, distribuit de Kwzida Agro Romania.

Wuxal Boron Plus. Formularea – diferențe benefice pentru fermieri

Pentru Wuxal Boron Plus, sursa de bor este reprezentată de acidul boric. Acest acid organic slab a fost ales pentru compoziția produsului nostru datorită biodisponibilității sale foarte bune. Acidul boric reprezintă o sursă nutrițională superioară deoarece plantele pot asimila cu ușurință microelementul, utilizându-l în grad aproape de maxim.

De asemenea, Wuxal Boron Plus este superior produselor pe bază de boretanolamină și deoarece plantele absorb mai ușor acidul boric; această diferență este cauzată de faptul că boretanolamina este o sare cu catenele mai lungi.

Beneficiile aprovizionării cu bor

  • Asimilare optimă a amestecului de tratare. Asimilarea este facilitată prezența adjuvanților în compoziția Wuxal Boron Plus, în special a adjuvantului Xtra Uptake, un surfactant deosebit de eficient, ce crește suprafața acoperită cu substanță de tratare și sporește absorbția.
  • pH la valoare optimă: S-a constatat că produsele pe bază de boretanolamină cresc valoarea pH-ului peste 8, uneori peste 10. În schimb, fertilizantul foliar Wuxal Boron Plus menține această valoare la un nivel optim. Vă reamintim că pH-ul prea ridicat scade acțiunea pesticidelor, spre exemplu anulează efectul piretroidelor. Capacitatea de menținere a parametrilor chimici optimi se datorează atât utilizării acidului boric în conținut, precum și utilizării adjuvanților specifici gamei Wuxal.

Beneficiile Wuxal Boron Plus pentru culturile de rapiță

Fertilizantul foliar Wuxal Boron Plus. Cu un pas mai aproape de o recoltă de calitate

Aplicarea Wuxal Boron Plus contribuie la diminuarea stresului fiziologic la cultura de rapiță.  Nutrienții conținuți de Wuxal Boron Plus ajută culturile să fie mai puțin sensibile la stresul termic; este vorba despre faptul că acest fertilizant foliar asigură aprovizionarea plantei cu fosfat prin frunză în condiții nefavorabile, cum ar fi primăverile reci și perioadele de secetă.

Wuxal Boron Plus aduce un aport important de nutrienți esențiali pentru dezvoltarea culturii: bor, azot, fosfor. Borul stimulează asimilarea nutrienților de către plante și contribuie la dezvoltarea rădăcinilor, capabile să exploreze un volum mai mare de sol. Aportul suplimentar de azot și fosfor facilitează absorbția microelementelor, cu rol foarte important în fructificare și formarea semințelor.

Fecundarea și legarea sunt direct legate de cantitatea de bor disponibilă. În aceste etapă, borul susține creșterea tubului polenic și germinarea polenului.

Pentru mai multe informații privind fertilizarea foliară necesară culturii de rapiță, vă invităm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.