fbpx

Stresul nu frânează performanța

WUXAL® Ascofol – Motivația unui sezon reușit la rapiță

Biostimulatorul Wuxal Ascofol vă ajută să gestionați stresul la rapiță

În agricultură există sezoane și sezoane. Sunt factori care nu pot fi controlați, cum este clima. Dar sunt și instrumente care merită a fi dezvoltate și îmbunătățite pentru beneficiul culturilor și, implicit, al fermierilor, cum sunt tehnologiile de ultimă generație din industria agrochimică. Acesta este și motivul pentru care cercetarea modernă caută soluțiile menite să reducă efectele acestei diferențieri. Iar dacă sunt pe bază de materie organică, au efecte pozitive pentru toată lumea. De exemplu, WUXAL® Ascofol este un astfel de produs din gama biostimulatorilor, cu performanță demonstrată la o gamă largă de culturi, și care prezintă un conținut ridicat de extract din alge marine Ascophyllum nodosum. Principalul său beneficiu este creșterea semnificativă a toleranței la stres biotic și abiotic. În același timp, stimulează dezvoltarea culturilor și determină sporuri de producție, crescând calitatea recoltelor obținute. Rapița este una dintre acestea.

Formulare benefică pentru rapiță

Unul dintre factorii ce determină performanțele produsului este calitatea înaltă a extractului din alge. Algele sunt prelucrate prin metode blânde, ce permit păstrarea substanțelor și a proprietăților naturale. Specialiștii Aglukon au ales Ascophyllum nodosum deoarece prezintă un conținut ridicat de macronutrienți (azot, fosfor și potasiu) și micronutrienți (bor, mangan, zinc, magneziu, calciu, fier,  cupru, sulf). De asemenea, conține aminoacizi, citochinină, auxină, giberelină, betaină, manitol, acizi organici și alte substanțe ce ajută la repararea țesturilor și la recuperarea după perioadele de stres, susținând dezvoltarea normală a culturilor.

WUXAL® Ascofol este un biostimulator pe bază de alge, cu o formulare benefică pentru raiță

Beneficiile WUXAL® Ascofol pentru culturile dumneavoastră

Pentru a diminua pierderile și pentru a da elan productivității, vă recomandăm să utilizați fertilizantul foliar WUXAL® Ascofol. Efectele pozitive se vor observa în dezvoltarea culturii de-a lungul sezonului dar, mai ales, la productivitatea înregistrată la finalul acestuia.

  • Tehnologia avansată de extracție păstrează activitatea biologică a ingredientelor active, ceea ce garantează acțiunea eficientă, în special creșterea toleranței la stres.
  • Microelementele conținute sunt în cantitate optimă și sunt chelatate. Chelatarea este un beneficiu pentru fermier deoarece garantează că micronutrienții nu intră în reacție cu alte substanțe din amestecul de tratare, rămânând disponibili pentru plante. Are în compoziție toți adjuvanții specifici gamei WUXAL®, care îmbunătățesc aplicarea și asborbția.
  • NOUTATEA MOMENTULUI: Formularea WUXAL® Ascofol a fost îmbunătățită prin adăugarea tehnologiei XtraUptake, ce facilitează o absorbție mai ușoară de către plantă prin aderență mai bună la suprafața foliară.

Intervenție antistres la cultura de rapiță

WUXAL® Ascofol reprezintă o „plasă de siguranță” pentru acest sezon cu vreme impredictibilă. Aplicarea produsului la cultura de rapiță prezintă numeroase avantaje pentru fermieri și contribuie la un traseu nutrițional reușit al culturii, sprijinind-o în momentele dificile, când se manifestă stresul biotic sau abiotic.

WUXAL® Ascofol corectează rapid carențele de microelemente la cultura de rapiță

WUXAL® Ascofol corectează rapid carențele de microelemente, înainte chiar ca simptomele să se manifeste și înainte să producă vreo pagubă. De asemenea, fertilizantul foliar îmbunătățește dezvoltarea plantelor în condiții de  stres fiziologic: suplimentele de substanțe utile ajută repararea mai rapidă a organelor plantelor, cu reduceri mai mici ale productivității.  În plus, WUXAL® Ascofol stimulează sistemul natural de apărare al plantelor împotriva patogenilor.

Testele efectuate și experiența, căci WUXAL® Ascofol este un produs binecunoscut de către fermieri și utilizat intens, arată că favorizează obținerea unor recolte de calitate mai bună.

Nu în ultimul rând, datorită calităților intrinseci ale extractului din alge, precum și adjuvanților conținuți, WUXAL® Ascofol îmbunătățește eficacitatea pesticidelor, reglând pH-ul soluției de tratare, împiedicând reacțiile din amestec și optimizând suprafața foliară acoperită cu substanțe benefice.

Algele și agricultura

  • Algele sunt folosite în mod obișnuit în agricultura practicată pe coastele oceanului. Aceasta pentru că Ascophyllum nodosum conține peste 70 de substanțe utile și ajută la regenerarea plantelor, determinând o dezvoltare intensă a acestora.
  • În Oceanului Atlantic, algele Ascophyllum nodosum sunt expuse unor condiții dificile, cu diferențe mari de temperatură, o salinitate ridicată și acțiune puternică a curenților oceanici. Pentru a supraviețui, algele sintetizează substanțe care, la rândul lor, vor susține și culturile agricole.
  • Ascophyllum nodosum conține un număr ridicat de enzime, proteine, aminoacizi etc., ceea ce face ca WUXAL® Ascofol să fie benefic unui mare număr de culturi, cum ar fi cerealele, porumbul, floarea-soarelui, căpșunile, vița-de-vie, tomatele, cartoful, sfecla de zahăr.