fbpx

Natura e de partea noastră

TRIFENDER PRO®: Biostimulator microbiologic  pentru productivitatea legumelor din câmp și spații protejate

Trinder Pro - biostimulator pentru cresterea legumelor în câmp

Uneori, mijloacele de a stimula culturile sunt mai aproape decât ne așteptăm: chiar în sol. Un exemplu este ciuperca Trichoderoma asperellum, ingredientul activ din biostimulatorul microbiologic TRIFENDER PRO®. Produsul creează un mediu nefavorabil pentru bolile cu transmitere prin sol la culturile de tomate și ardei, cărora le oferă și resurse suplimentare de nutrienți, utile pentru creșterea producției și a calității.

TRIFENDER PRO®. Prietenos cu plantele și solul

TRIFENDER PRO® este un produs natural, ce nu poluează chimic, sigur pentru sănătatea animalelor și a plantelor, ce nu lasă reziduuri chimice în plantă și sol. De asemenea, nu produce fitotoxicitate și nu afectează insectele utile. TRIFENDER PRO® este certificat pentru agricultura ecologică.

Conidiile de Trichoderma asperellum se aplică în sol încă de la transplantarea răsadurilor. Ciuperca proliferează și oferă un beneficiu important: mobilizează fosforul din sol. După cum știm, rădăcinile încă nedezvoltate ale plantelor tinere absorb cu dificultate fosforul, un element vital pentru creștere și productivitate. De aceea, TRIFENDER PRO® ajută plantele să se hrănească mai bine încă de la răsădire.

TRIFENDER PRO®. De la rădăcini începe productivitatea

Trichoderma asperellum colonizează spațiul și degradează formele de rezistență ale agenților patogeni. T. asperellum reprezintă un antagonist puternic al altor ciuperci, asupra cărora exercită hiperparazitism (le strangulează cu ajutorul hifelor). De asemenea, produsul induce rezistența sistemică a plantelor, adică le determină să sintetizeze compuși de apărare.

Biostimulatorul microbiologic TRIFENDER PRO® asigură formarea unui sistem radicular  puternic și sănătos. Drept urmare, plantele se aprovizionează mai bine cu apă și elemente nutritive. S-a constatat că TRIFENDER PRO® îmbunătățește legarea și crește numărul de fructe uniforme, ducând la majorarea procentajului de legume de categoria I.

Prin acțiunea complexă, fizică și chimică, TRIFENDER PRO® controlează o gamă largă de boli fungice, dar limitează și afecțiuni de tip bacterian.

Specii vizate: căderea plantulelor (Pythium ultimum), mana de sol (Phytophthora parasitica), fuzarioza (Fusarium oxysporum), verticilioza tomatelor (Verticillium dahlia), putregaiul alb al tomatelor (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul fructelor (Rhizoctonia solani).

TRIFENDER PRO® se poate combina cu erbicide, insecticide și fertilizanți foliari, însă nu poate fi amestecat cu niciun fungicid.  De aceea, este recomandată spălarea echipamentului de stropit înainte de utilizare.

Doză:

Tomate, ardei: 1 – 2 kg/ha; prin fertirigare cu o doză corespunzătoare modului de irigare; repetați la 1 – 3 luni dacă este necesar