fbpx

Cum să începi primăvara cu livezi bine îngrijite

Bolile pândesc în livadă, dar fermierul atent le controlează prin tratamentele făcute la timp. Fungicidul Flowbrix conține cupru sub formă de oxiclorură de cupru 380 g/l, cu rol de inhibare a patogenilor. Spectrul său de combatere cuprinde specii dăunătoare cum ar fi: ciuruirea micotică (Stigmina carpophila) la cais, cireș, prun, vișin și piersic, rapănul mărului (Venturia inequalis) și focul bacterian (Erwinia amylovora) la măr, bășicarea frunzelor (Taphrina deformans) la piersic.

Flowbrix - Responsabil cu sănătatea fructelor

Beneficiile Flowbrix pentru livezi

Flowbrix este un fungicid pe bază de oxiclorură de cupru în suspensie apoasă, cu efect puternic de prevenție și vindecare a bolilor. Flowbrix funcționează deopotrivă ca fungicid și ca bactericid, iar acțiunea sa este de contact. Flowbrix este un produs foarte ușor de utilizat deoarece nu necesită neutralizare. Este foarte miscibil, soluția rezultată este omogenă.

Utilizarea Flowbrix pentru bunăstarea livezilor

Fungicidul Flowbrix se poate aplica în 2 momente importante:

1. Tratament în lemn uscat

Tratamentul cu Flowbrix se poate face și în lemn uscat

Tratamentul realizat după cules și înainte de momentul înmuguririi are drept obiectiv scăderea numărului de patogeni (ciuperci și bacterii) ce iernează pe scoața copacilor și revin la viață în primăvară. Această măsură preventivă este un pas prudent spre limitarea eficientă a atacurilor din primăvară. Fungicidul Flowbrix, pe bază de oxiclorură de cupru, asigură o igienă foarte bună a culturii înainte de îngheț și prezintă un caracter puternic antisporulant. De asemenea, produsul susține cicatrizarea organelor vătămate în cazul în care au survenit accidente climatice.

2. După reînceperea vegetației

Prin aplicarea oxiclorurei de cupru, eliminați riscul de apariție a arsurilor în primele stadii de dezvoltare ale mugurilor.

Produsul acționează eficient în cazul infecției primare cu rapăn, iar acțiunea sa este potențată de persistența ridicată pe suprafața frunzelor până la înflorit.

Flowbrix igienizează plantațiile pomicole și ajută la cicatrizarea organelor pomilor în urma tăierilor de rodire și a unor eventuale accidente climatice. De asemenea, contribuie la o bună maturare a lemnului. Doza recomandată este: 3,75 l/ ha

Tratamentul cu Flowbrix s epoate face și după repornirea în vegetație

Combinații recomandate

În perioada de după apariția frunzelor, vă recomandăm aplicarea fungicidului Flowbrix împreună cu adjuvantul Designer, care va duce la mai bună răspândire a substanței active pe frunză și la o persistență mai îndelungată.

De ce combinația FLOWBRIX® + adjuvant DESIGNER®

Combinația Flowbrix + Designer

Pentru succesul tratamentelor la pomi, vă recomandăm utilizarea combinației Flowbrix + Designer împreună cu insecticidul Harpun pe bază de piriproxifen pentru îndepărtarea dăunătorilor de pe scoarță.

Pentru mai multe detalii și distribuție, contactații Reprezentanții Kwizda Agro.