fbpx

Amalgerol Essence®. Acțiune pe toate fronturile în cultura de cereale

Amalgerol Essence® este un biostimulator din ingrediente natural, cu beneficii asupra culturii, producţiei și solului. Produsul prezintă numeroase beneficii pentru fermierii care abordează cultura de cereale, pe termen scurt și mediu,  datorită acțiunii complexe a produsului, ce influențează pozitiv atât cultura curentă, cât și solul.  Efectele multiple ale Amalgerol Essence® se datorează compoziției inovatoare, produsul conținând carbon organic, aminoacizi, antioxidanți, alginat, azot și potasiu de natură organică și extract din ierburi alpine. Amalgerol Essence® nu conține organisme modificate genetic și toate ingredientele sale sunt organice.

Datorită numărului mare de substanțe benefice conținute, Amalgerol Essence® este omologat la numeroase culturi (cartofi, legume, floare-soarelui etc.), dar astăzi vă prezentăm- cu exemple concrete- beneficiile asupra culturilor de cereale păioase

Principalele beneficii:

 • Amalgerol Essence® crește numărul micorizelor (simbiozele plante-ciuperci) și le intensifică activitatea.

Drept urmare, crește semnificativ cantitatea de nutrienți asimilați de către plante de 10-15 ori. De asemenea, micorizele acționează ca o veritabilă pompă de apă în favoarea plantei-gazdă. Substanțele eliminate de ciuperci conduc la solubilizarea anumitor elemente minerale, cum ar fi azot, potasiu, fosfor, zinc, cupru, care devin disponibile pentru plante.

 • Produsul accelerează dezvoltarea rădăcinilor

În consecință, plantele au acces la un volum mai mare de apă și nutrienți. Randamentul aplicărilor de fertilizanți și al irigației crește. Desigur, rădăcinile puternice înseamnă plante bine dezvoltate și productive.

 • Acționează benefic asupra solului (decompactare, retenție crescută de apă)

Utilizarea pe termen mediu a produsului conduce la modificări benefice în sol, care devine mai afânat, mai ușor de lucrat și propice pentru culturi. În plus, produsul susține procesul de descompunere al resturilor vegetale, ceea ce se va traduce într-un necesar mai mic de fertilizant. Costurile cu combustibilul necesar pentru lucrări poate scădea cu 20-30%.

 • Determină recuperarea accelerată după perioade de stres

Seceta poate afecta culturile de cereale, dar aplicarea Amalgerol Essence® face ca plantele să recupereze acest dezavantaj datorită antioxidanților conținuți. Aceste molecule neutralizeză stresul (biotic sau abiotic) prin oprirea deteriorării celulelor.  De asemenea, pentru ameliorarea efectelor stresului acționează și macroelementele conținute, precum și auxinele și citochininele.

 • Reprezintă surse organice de N și K

Datorită acestor nutrienți, culturile sunt sănătoase și se dezvoltă foarte bine chiar și în condiții mai dificile, cum sunt cele de secetă.

 • Reduce costul cu fertilizarea

Conținutul de azot și potasiu, eficientizarea proceselor de descompunere a resturilor vegetale, solubilizarea nutrienților deja existenți în sol, creșterea capacității de absorbție reprezintă modalități naturale de obținere a nutrienților, fapt ce determină scăderea cantității de fertilizant necesare și, implicit, costurile acestei operațiuni.

 • Dezvoltarea mai bună a fructelor și semințelor

Aplicarea Amalgerol Essence® înseamnă mai puțin stres și aprovizionare bună cu nutrienți, deci producție de foarte bună calitate și ridicată cantitativ.

Studiu de caz grâu

Descriere: Institutul din Sadovo, aflat în apropiere de Plodviv, Bulgaria, a realizat în 2019 un test privind efectele aplicării biostimulatorului Amalgerol Essence® la cereale.

Crestere sustinuta a culturii de grau cu Amalgerol Essence
Creștere susținută a culturii de grâu cu Amalgerol Essence
Înființarea culturii & cronologia aplicărilor Amalgerol Essence:
 • Data semănatului 18.10.2018;
 • Răsărire și înfrățire: înainte de perioada de iarnă
 • Primul tratament: jumătatea lunii martie, împreună cu un erbicid
 • Al doilea tratament: sfârșitul lunii aprilie, împreună cu un fungicid
 • Data recoltării 20.07.2019.

Fertilizarea a fost realizată, pentru comparație, cu azot 300kg/ha, azot 600 kg/ha și azotat de amoniu 300kg/ha + Amalgerol Essence®  2l/ha.

Loturile martor au beneficiat de tehnologie standard.

Tratamentele cu Amalgerol Essence® s-au realizat secvențial:

 1. Fertilizare cu azotat de amoniu 300 kg/ha
 2. Primul tratament erbicid + AMALGEROL ESSENCE 2 l/ha
 3. Al doilea tratament fungicid + AMALGEROL ESSENCE 2 l/ha

Rezultatele sunt foarte bune pentru zona respectivă.

Dezvoltarea culturii tratate cu Amalgerol Essence® a fost foarte bună, demonstrând toleranță la stres și prezentând o creștere accelerată comparativ cu lotul martor.

Amalgerol Essence determină creșterea susținută a culturii
Amalgerol Essence® determină creșterea susținută a culturii
Plantele tratate cu Amlegerol Essence se dezvoltă mult mai bine
Plantele tratate cu Amalgerol Essence® se dezvoltă mult mai bine

Observație finală: deși cultura de grâu a fost supusă stresului hidric, combinația între fertilizarea cu azotat de amoniu 300kg/ha și aplicarea biostimulatorului Amalgerol Essence® a condus la rezultate foarte bune, cu un spor de producție față de lotul martor de 9.12.